13 Ağustos 2018 Pazartesi

AVUKATLIK SÖZLEŞMESİ (KOOPERATİF İLE YAPILAN)


AVUKATLIK SÖZLEŞMESİ (KOOPERATİF İLE YAPILAN)



İŞ SAHİBİ     : .........  Kooperatifi

ADRESİ        :

AVUKAT      :

ADRESİ        :

Bir tarafta  ……. Kooperatifi ve diğer tarafta……. Barosu Avukatlarından Av. … …. olmak üzere aşağıdaki şartlar dahilinde Avukatlık Ücret Sözleşmesi imzalanmıştır.

Sözleşme metninde bundan böyle, Av …. ….. ,  Avukat olarak anılacaktır.

1. Avukat, ….. kooperatifine bağlı olarak çalışacak olup, açtığı ve açacağı ve ayrıca aleyhine açılmış, açılacak bu ve diğer davaları ve icra dairesindeki işleri, takip edecek, talep halinde yazılı hukuki görüş bildirecektir.

2. Avukatın işyeri kendi yazıhanesidir. Ancak, kooperatifin çağırması halinde görüşmek üzere kooperatif merkezine gelecek ve gerekli görülen hallerde haftanın belirli günlerinden mesai saatleri içerisinde kooperatif merkezinde bulunacaktır. Avukat kendisine verilen işlerle ilgili olmak üzere bağlı tüm birimlerden bilgi isteyebileceği gibi, koordineli olarak çalışabilecektir.

3. Avukat, vekalet çıkarıldığı …/…/…. tarihinten itibaren davaları takip edecektir.

4. Avukat, kooperatife üç ayda bir faaliyet raporu verecektir ve görevlendireceği bir Avukatıyla her zaman dava dosyalarını inceleyebilecek gerekli bilgi ve belgeleri isteyebilecektir.

5. Avukat, kendine verilen işleri bizzat takip edecektir. Ancak kooperatifin izniyle ve geçici olarak, dava ve icra takibini, kendi dışındaki bir Avukata verebilir. Bu iş gördürmeden bir ücret doğarsa sorumlusu Avukat olacaktır.

6. Kooperatif, Avukata Madde 1 'deki işler karşılığı aylık ….-TL/brüt (TL/brüt) ücreti serbest meslek makbuzu ibraz edilmek şartıyla ödeyecektir. Dava ve icra takiplerinin sayısı ve müddeabihi, avukata ödenen bir ücrete tesir etmeyecektir. Avukata aylık bu ücret dışında ve herhangi bir nam altında ikramiye, prim, sosyal yardım v.s. ödenmeyecektir.

Avukatın bürosunda hizmet akdi ile çalışan avukatların bulunması ve bu avukatlarla da sözleşme yapılmış olması halinde, serbest meslek makbuzu vergiye kayıtlı avukat tarafından hizmet sözleşmesiyle çalışan avukat ve avukatların ücretlerini de kapsayacak şekilde düzenlenerek ibraz edilecektir.

7. Avukat aylık ücretini her ayın …..'inde ve bir aylık çalışma sonrasında alacaktır.

8. ……, davaların takibi için Avukata, yola ilişkin bilet giderlerini belge karşılığı veya özel aracına ilişkin benzin giderlerini fatura karşılığı ödeyecektir. Özel araca ilişkin benzin faturalarının ibrazı halinde bu giderlerin münhasıran bu sözleşmedeki işler için yapılmış olduğu belirtilecektir.

Avukat seyahat, konaklama ve vesikalı masraflarını bir dilekçe ile kooperatife verecektir.

9. Avukat kooperatifin sosyal tesis ve olanaklarından kadrolu personel gibi yararlanacaktır.

10. Kooperatif, avukattan muavafakat almadan hiçbir vekalet ücretinin tahsili için icra takibi yapmaya yetkili değildir. Avukat iş bu sözleşmeyle hak edilen yıllık vekalet ücreti üst tutarını aşan vekalet ücretinin karşı taraftan veya talep hakkından feragat ettiğini kabul eder.

11- Avukatın, görev seyahatleri esnasında, vasıta içinde veya dışında uğrayacakları kazalarda, doğacak tüm tedavi giderleri kooperatif tarafından karşılanacaktır.

Tedavilerin öncelikle Devlet Hastanelerinde yapılması şarttır. Ancak zorunluluk halinde, Özel Hastane ve Doktor tedavisi yaptırılacaktır.

Resmi Hastanelerdeki tedavi giderlerinin tamamını ödeyecektir. Özel tedavi giderleri, …….. Genel Müdürlüğünün doktorunun kabul ettiği miktar üzerinden ödenecektir.

Tedavi giderlerinin karşılanması, sözleşme süresiyle sınırlıdır.

12. Sözleşme süresi …. ay olup, uzatılabilir. Ancak sözleşme süresi içinde kooperatif Avukata …. (……) gün önceden ihbar etmek şartı ile sözleşmeyi her zaman feshedebilir. Avukat da …. (…) ay önceden ihbar etmek şartı ile sözleşmeyi her zaman feshedebilir. Ancak, Avukat yetkililerince işler devralıncaya kadar dava ve icra işlerini takip ile sorumlu olup, bu süre hiçbir şekilde …. ayı geçemez. Sözleşmenin imzalanmasından sonra kadrolu avukatlarına yapılan ücret zamları aynen Avukata yansıtılır.

13. Sözleşmenin imzalanmasından doğan vergi, resim, harç ve fonlar Avukata aittir.

14. Bu sözleşmeden doğan anlaşmazlıklarda ……. Mahkeme ve icra Müdürlükleri yetkilidir.

İşbu sözleşme …/…./…. tarihinde verilen vekaletname ile başlayacaktır. İki nüsha olarak düzenlenmiştir. Taraflarca iradi olarak hazırlanmış, okunmuş ve imzalanmıştır. …/…./….

              AVUKAT                                                                            ……. KOOPERATİFİ
              Kaşe – İmza                                                                                    Kaşe – İmza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder