13 Ağustos 2018 Pazartesi

DEDEKTİFLİK SÖZLEŞMESİ


DEDEKTİFLİK SÖZLEŞMESİ


Bu iş sözleşmesi ...... ..... (bundan sonra başvurulan olarak anılacaktır) ile ..... ..... (bundan sonra başvuran olarak anılacaktır) arasında imzalanmıştır.

Başvuran tarafından yapılması istenen işin konusu ........... (araştırma/takip/delil toplama/kayıp oto/kişi araştırılması vb) dur.

Madde 1- Bu iş sözleşmesi (1) asıl başvurulan, (1) asıl başvuranda kalmak üzere (2) nüsha olarak düzenlenmiştir.

Madde 2- İmzalanan sözleşme taraflar tarafından okunmuş ve bütün şartları ile kabul edilmiş sayılır. Sözleşme, ilgili imzaların atıldığı tarihte ve ilgili kayıt numarası ile her iki nüshada da aynı olmak şartıyla geçerli sayılır.

Madde 3- Sözleşme üzerinde tek taraflı olarak ekleme/çıkartma/çizinti/kazıntı/tahrifat yapılamaz. Yapılması durumunda yasal tahkikata başlanacağının yanı sıra sözleşme iptali sonucunu da doğuracaktır.

Madde 4- İşbu sözleşme 12 maddeden oluşmaktadır. Bu sözleşme başvurulanın genel çalışma koşullarını belirler. Özel koşullar Ek maddede belirtilmiştir. Ek madde eklenmesi, her iki surette de bulunması halinde geçerlidir.

Madde 5- Başvurulan ve/veya başvuranın koşullara aykırı davranması halinde sözleşme tek taraflı olarak iptal edilebilir. Bundan başka hiç bir surette tek taraflı olarak feshedilemez. Başvuranın tek taraflı olarak keyfiyen feshetmesi halinde anlaşılan ücret üzerinden kalan bakiye … iş günü içerisinde başvurulan kişiye ödenir. Başvurulan işi tek taraflı keyfiyen feshetmesi halinde aldığı meblağ … iş günü içerisinde başvurana iade edilir. Her iki taraf için de gününde yapılmayan ödemeler için yasal tahkikat uygulanır.

Madde 6- Hizmetlerin tümü gizliliğe tabidir. Başvuran çalışma süreci içerisinde kimseye aldığı hizmetten bahsetmeyecek, hizmeti tehlikeye atmayacak, hiç bir yayın organına vermeyecektir. Aksi halde başvurulan tek taraflı olarak sözleşmeyi feshedebilir. Yasal tahkikat hakkı saklıdır. Böyle bir sebepten dolayı sözleşmenin feshi halinde sözleşmede belirtilen meblağ üzerinden kalan bakiye …  miktarı ile, sözleşmeye aykırı olarak söz konusu eylemlerin gerçekleşmesi halinde  ...  cezai şart …. iş günü içerisinde ödenecektir.

Madde 7- Başvuran konuyla ilgili bütün verileri, doğru ve eksiksiz olarak takip edecek kişiye vermekle yükümlüdür.

Madde 8- Takip edecek kişi hizmet süresince elde ettiği CD, fotoğraf, yazılı belgelerin tamamını, iş bitimi ödemesi yapıldıktan sonra başvurana teslim eder. Bu andan itibaren takip edecek kişi hiç bir suretle sorumluluk kabul etmez.

Madde 9- Halka kapalı alanda (özel mülk, askeri bölge, girişi yasak olan arazi vb.) hiç bir çekim, kayıt vb yapılmaz.

Madde 10- Ücretlendirme, sözleşmenin imzalanması sırasında işin niteliğine ve süresine göre belirlenir. Ekstra masraflar (restaurant, cafe, bar, il dışı seyehat vb.) yapılmadan önce başvurandan onay alınır. Bunun haricinde herhangi bir ödeme talep edilemez.

Madde 11- Bu sözleşme .../.../.... tarihleri arasında .... gün süre ile söz konusu işi yapmak üzere tanzim edilmiştir. Günlük rakam …….. (yalnızca ……..) dur. Toplam ödeme .... gün olmak üzere ...... dir. Toplam rakam üzerinden .......... iş başında alınmıştır. Kalan ........  iş bitiminde sonra …. iş günü içerisinde ödenecektir.

Madde 12- Türkiye Cumhuriyeti yasaları dahilinde anlaşılan işin konusuna göre hizmet verilecektir. İş esnasında ve/veya bitiminde, başvurulandan, yasalara aykırı iş istenemez. Böyle bir talep sözleşmenin başvurulan tarafından tek taraflı olarak feshine neden olur.

Madde 13- Ek maddedir. (Her iki surette de olması durumunda geçerlidir.) .........................................................................................................................




Bu sözleşme  .../.../... ile. .../.../...  tarihleri arasında geçerlidir.



Dedektiflik Firması                                                                                   Diğer Taraf

  Ad Soyad                                                                                                   Ad Soyad

 İmza      Kaşe                                                                                          İmza           Kaşe





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder