13 Ağustos 2018 Pazartesi

MESAFELİ HİZMET SÖZLEŞMESİ (WEB SİTE)


MESAFELİ HİZMET SÖZLEŞMESİ (WEB SİTE)

1-) TARAFLAR

Bu sözleşme,

SAĞLAYICI:
Ünvanı                                   :
Adresi                                    :
Telefon                                  :
Faks                                       :
Email                                     :

(Bundan sonra Sağlayıcı olarak anılacaktır)

İle

MÜŞTERİ:

Adı/Soyadı/Ünvanı               :
Adresi                                    :
Telefon                                  :
Faks                                       :
Email                                     :

(Bundan sonra Müşteri olarak anılacaktır)

Arasında aşağıdaki hükümler çerçevesinde yapılmıştır.

2-) SÖZLEŞME KONUSU

Sağlayıcı internet üzerinden işbirliği ortaklarının hizmetleri için kampanya indirim kodları edinme olanağı sunmaktadır. www…..com (Bundan böyle “Web Sitesi” olarak anılacaktır) adresinde yayın yapan her gün çeşitli bölgeler için bir işbirliği ortağının (bundan böyle “İşbirliği Ortağı” olarak anılacaktır) serbest zaman, gastronomi ve eğlence alanlarında münhasır kampanyası sunulmaktadır. Hizmetler, işbirliği ortağının kampanyası ile ilgili kampanya indirim kodlarının satışının gerçekleştirilmesiyle sınırlıdır. İşbu sözleşmede içinde geçen kampanya terimi 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun un 7. maddesi hükmündeki kampanyalı satışlar niteliğinde olmayıp sözlük anlamı ile kullanılmaktadır. Aşağıda tüketici tarafından satın alınan indirim kuponunun detayları yer almaktadır.

MADDE 4 - SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN BİLGİLERİ:
Malın/Ürünün/Hizmetin türü, miktarı, marka/modeli, rengi, adedi, satış bedeli, ödeme şekli, aşağıda belirtildiği gibidir:
Mal/Ürün/Hizmet türü         :
Marka/Model                        :
Rengi                                     :
Adedi                                     :
Satış Fiyatı(KDVsiz)            :
Kargo Ücreti                         :
Ödeme Şekli                          :
Teslimat Adresi                    :
Teslim Edilecek Kişi             :
Fatura Adresi                       :

MADDE 5 - GENEL HÜKÜMLER     

Sağlayıcı Hizmetleri

1-) Sağlayıcının faaliyetleri yalnızca kampanyaları toplamak, yayımlamak ve kampanyalar konusunda aracılık etmektir.

2-) Sağlayıcı ilgili işbirliği ortağı adına kampanyalar için belli bir takım yükümlülüklere haizdir.

Bunlar;

a-) Kampanya indirim kodlarını nihai müşteriye satacaktır,

b-) İlgili işbirliği ortağından işbirliği sözleşmesi ile almış olduğu rızası çerçevesinde onun adına müşterilerin ödemesini Nakit, Visa, Havale, Paypal, veya Eft vb transfer yollarını müşterilere sunarak ödemeleri tahsil edecektir. Ancak Sağlayıcı bazı durumlarda belirli ödeme yöntemlerini iptal etme hakkına sahiptir. Ürünün gösterildiği sırada geçerli ödeme yöntemleri Sağlayıcının web sitesinde belirtilecek ve de ödeme yöntemleri hakkında ek bilgileri özellikle web sitesinde detaylı bir şekilde gösterecektir.

c-) İşbirliği ortağına … süre içerisinde tahsil ettiği ödemeleri aktaracaktır.

Ancak kampanya indirim kodunda belirtilen hizmetle ilgili müşteri taleplerinden münhasıran işbirliği ortağı sorumludur.

3-) Sağlayıcı web sitesinde sunduğu verilerin uygunluğunu veya hatasız olmasını garanti etmez.

4-) İndirim kampanyasına konu somut hizmetler ve bunların gerçekleştirilmesi için gerekli ön koşullar müşteri tarafından seçilen kampanyadan sorumlu olan işbirliği ortağına bağlıdır.

Sağlayıcı işbirliği ortakları, ilgili kampanyaların gerçekleştirilmesi konusunda bu sözleşme çerçevesinde sorumludur. Kampanyada belirtilen hizmetlerin sağlanması konusunda müşterilerin sözleşme tarafı yalnızca işbirliği ortağıdır. Sağlayıcı sadece aracı olarak görev almaktadır. Bu sebeple, kampanya konusu hizmetin ifasından Sağlayıcı sorumlu değildir.



Kampanya İndirim Kodu Satın Alınması ve Karşılığının Tahsili

1-) Sağlayıcı web sitesinde, müşteriler tarafından seçilen şehre ait ilk sayfada, öncelikli olarak güncel kampanya ve kampanya koşullarıyla birlikte sunulacaktır. Sözü edilen kampanyanın üzerinde bulunan "Hemen Al" butonuna tıklanarak işlem başlatılır ve takip eden sayfalarda müşteriye ait istenen tüm veriler doldurulur.

2-) Tüm gerekli bilgiler girildikten sonra, Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik gereğince kampanya ile ilgili işbu Mesafeli Hizmet Sözleşmesi müşteriye sunulur. Bu belgenin okunup kabul edildiği müşteri tarafından ilgili bölüm kutucuğu işaretlenerek teyit ettirilir ve kampanyaya bağlayıcı bir katılım talebi müşteriye gönderilmiş olur. Kampanyaya katılım talebinin gönderilmesinin üzerine derhal e-maille, müşteri tarafından verilen e-posta adresine bir kayıt onayı gönderilir.

3-) Kampanya, işbirliği ortağı adına Sağlayıcı tarafından ancak, ilgili kampanya için Sağlayıcı web sitesi müşterileri tarafından, Sağlayıcı web sitesinde belirlenen ve kampanyada belirtilen asgari kampanya indirim kodu sayısı sipariş edildiği takdirde kabul edilmektedir ve ancak bu durumda işbirliği ortağının ifa borcu doğar. Sipariş bilgileri Sağlayıcı tarafından kaydedilerek müşteri kredi kartından provizyon alınır ancak tahsilat yapılmamaktadır.

4-) Kampanyada belirlenmiş olan asgari sayıda kampanya indirim kodu satın alınır alınmaz, kredi kartından tahsilat gerçekleştirilir ve bu konuda müşteri e-mail ile bilgilendirilir. Aynı süreçte kampanya süresinin bitiminden sonra, kampanyada belirlenen asgari sayıda kampanya indirim kodu alınıp alınmadığı konusunda da e-maille müşteriye bilgi verilir. Kampanya tamamlandıktan sonra müşteri iptalleri ile kampanya alt sınırının altına düşülse bile aktif olmuş bir kampanyanın iptal edilmesi söz konusu değildir. Bu şekilde satılmış olan kuponlar geçerliliğini yitirmez.

5-) Sağlayıcı tarafından ödemenin tahsil edilmesi üzerine müşteri e-maille web sitesine bir link alır ve bu web sitesi üzerinden kampanya indirim kodu kupon olarak bastırılabilir veya pdf belgesi olarak da kaydedilebilir.

Sağlayıcı gerekli gördüğü hallerde, bu kampanya indirim kodunu, e- posta yerine farklı bir yolla (örneğin, kargo, normal posta, kurye, sms, aps vb.) müşteriye gönderebilir.

Müşterinin kampanyalara katılım için, gerekli olası hazırlıkları kampanya indirim kodunu alana kadar bekletmesi gereklidir. Özellikle seyahat biletlerinin veya gecelemelerin rezervasyonu bakımından bu husus gereklidir. Rezervasyon üzerinden iki iş günü geçmesine rağmen müşteriye geri bildirim yapılmaması durumunda mutlaka Sağlayıcı müşteri hizmetlerine (info@........com) başvurulması gereklidir.

6-) Kampanya indirim kodu müşteriye e-maille gönderilmiş olan Sağlayıcı web sitesi linki üzerinden kullanıma sunulmaktadır. Bu e-maili Sağlayıcı, müşteri tarafından belirtilen kişi ve e-mail adresine göndermektedir. Gönderi ancak gerekli sayıda kampanya indirim kodu satıldığı tespit edildikten sonra gerçekleşecektir. Olağanüstü durumlar hallerinde, gönderi süreleri mücbir sebep süresince uzamaktadır.

7-) Kampanya indirim kodları yalnızca somut olarak belirtilen süre zarfında, web sitesinde belirtilen kampanya değerleri içinde sunulan kampanya için geçerlidir. Kampanya indirim kodları ile müşteri veya belirttiği kişi, kampanya indirim kodunda belirtilen kampanyanın işbirliği ortağında, kampanyada belirtilen koşullarda, kampanyanın geçerlik süresi zarfında, güncel normal fiyattan bağımsız olarak verilecek mal veya hizmet karşılığında kampanyada belirtilen miktarı ödeme hakkını kazanmış olur. Kampanya indirim kodu ibraz edilmeden kampanya talep edilemez.

8-) Kampanya indirim kodlarının tahsil süresi, Sağlayıcı web sitesinde kampanya sayfasında ve Müşteriye gönderilen kampanya indirim kodunda yazılıdır. kampanya indirim kodu üzerinde yazılı tarih, tahsil süresi için belirleyicidir. Müşterinin, tahsil süresi geçtikten sonra kampanya indirim kodunda belirtilen koşullarla kampanyanın gerçekleştirilmesini talep hakkı bulunmamaktadır.

9-) Kampanya indirim kodları renklendirme veya şekillerin tasarımı açısından web sitesinden farklılık gösterebilir, ancak değerleri farklılık göstermez. Kampanya indirim kodları aynı işbirliği ortağının bir başka kampanyası veya başka bir işbirliği ortağının kampanyası ile değiştirilemez. Kampanya indirim kodlarında tasarım değişiklikleri yapma hakkı saklıdır.

Kampanya Sunumu

1-) İlgili kampanyalarla birlikte kullanılan fotoğraflar yalnızca ilgili kampanyanın görselleştirilmesine hizmet etmektedir. Somut görüntüler bundan bağımsız olarak değişiklik gösterebilir.

2-) Bir kampanyanın sağlayıcı web sitesinde yapılan sunumu, sağlayıcı web sitesine girildiği anda doğrudur. Ancak kampanya içeriğinde küçük değişiklikler olabilir. İşbirliği ortağı Sağlayıcı web sitesi üzerinde kampanyanın genel tanımında gerekli değişiklikleri gerçekleştirmek için gerekli özeni gösterecektir.

Kampanyaya Katılmak İçin Özel Koşullar

1-) Bir kampanyaya katılmak için belirli kişisel ön koşullar (örneğin yaş, sağlık durumu, ağırlık, sürücü belgesi, özel durumlar için geçerli olabilecek belgeler vb) gerekebilir. Bu koşullar Sağlayıcı web sitesinde ilgili kampanyaya dair sunumda ayrıntılı olarak belirtilecektir. Gerçekleştirilen rezervasyondan sonra müşteri veya talep hakkı bulunan kişinin bu asgari ön koşulları yerine getirmesinden müşteri sorumludur. Müşterinin katılım koşullarını dikkatlice okuması gerekli ve önemlidir. Asgari ön koşulların yerine getirilmemesi halinde rezervasyon ücretinin iadesi söz konusu değildir.

2-) Sağlayıcı web sitesindeki ilgili kampanya sunumunda kampanyanın talep edilmesinin belirli hava koşullarına bağlı olup olmadığı bildirilmektedir. Bir kampanyanın hava koşullarına bağlı olması ve ancak uygun hava koşullarında gerçekleştirilebilmesi mümkün olabilir. Bu durumda kampanya indirim kodu tahsilinden önce işbirliği ortağından hava koşullarını öğrenmek müşterinin sorumluluğundadır. Hava koşulları nedeniyle bir kampanyanın gerçekleştirilememesi halinde işbirliği ortağıyla kampanyanın gerçekleştirilmesi için uygun bir tarih müşteri tarafından kararlaştırılır. Sağlayıcı bu tür durumlarda, Kampanyanın umulan tarihte gerçekleştirilememesi veya müşterinin işbirliği ortağının hizmetini yeniden talep etmesi nedeniyle müşterinin yaptığı masraf veya zararlar (örneğin seyahat masrafları, konaklama, refakatler, tatil vb.) nedeniyle hiçbir şekilde sorumlu değildir.

3-) İşbirliği ortaklarının işbu sözleşmeye ek özel koşullar veya ilave önlemler öngörmesi mümkündür. Bu durumda müşteri sipariş süreci çerçevesinde bu özel koşulları baştan kabul etmiş sayılır.

4-) Müşterinin Sağlayıcıdan satın aldığı kampanya indirim kodu, İşbirliği Ortağı veya 3. Kişiler tarafından düzenlenen başka kampanyalarla birleştirilemez.

5-) Müşteri, kampanya indirim kodunun çalınması ya da kaybolması ya da 3. kişilerce kullanılması halinde Sağlayıcının ya da işbirliği ortağının sorumlu olmayacağını kabul eder.

Turizm Kampanyaları

Sağlayıcı ……. Turizm ve Ticaret Ltd. Şti, …. Turizm unvanı ve … belge numarasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen … Grubu Seyahat Acentesi İşletme Belgesine sahiptir. Bu itibarla web sitesinde yer alan tüm turizm kampanyaları ilgili mevzuata uygun olarak düzenlenmektedir. Turizm kampanyası bilgilendirme notlarında, ilgili tur ya da diğer etkinliğin bir başka acente tarafından düzenlendiği belirtilmiş ise, Seyahat Acenteleri Mevzuatı kapsamında o tur ya da etkinliğe ait her türlü sorumluluk turu ya da etkinliği düzenleyen seyahat acentesine aittir. Sağlayıcı böylesi bir durumda seyahat acenteliği kapsamında herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Edimde Değişiklikler

1-) Kampanyanın genel yapısını değiştirmemek kaydıyla, lüzumlu olması halinde kampanya içeriği veya işbirliği ortağı bakımından değişiklik ve düzenlemeler söz konusu olabilir.

2-) Bir Kampanyanın içeriğinde önemli bir değişiklik olması halinde, kampanya indirim kodu henüz tahsil edilmemişse müşteri sözleşmeden masrafsız olarak çekilme hakkına sahiptir.

Ücretler, Ödeme ve Gönderi

1-) Bir kampanya indirim kodunun Sağlayıcı web sitesinde belirtilen kampanya fiyatı bağlayıcıdır. Tüm verilen ücretler son fiyatlardır.

2-) Sipariş edilmiş kampanya indirim kodlarının ödemesi Nakit, Visa, Havale, Paypal, veya Eft vb transfer yollarını müşterilere sunarak, tahsile yetkili aracı olması nedeniyle Sağlayıcıya yapılacaktır. Geçerli ödeme yöntemleri Sağlayıcı web sayfasında belirtilmektedir.

3-) Kampanya indirim kodu bilgileri elinde olan kişi bu kodu kullanmaya yetkilidir. Kampanya indirim kodları kişiye bağlı olmayıp bu kodları kullanmak için kampanya indirim kodunun ibrazı yeterlidir. Daha önce bildirim olmaması nedeniyle bir kampanya indirim kodunun haksız yere kullanılması durumunda sağlayıcı ve işbirliği ortağına sorumluluk yüklenemez.

Bu sebeple bir kampanya indirim kodunun çalınması, kaybedilmesi, kaybedildiğinin tahmin edilmesi, veya kampanya indirim kodu bilgilerinin kötüye kullanım tehlikesi bulunuyorsa kampanya indirim kodu üzerinde bulunan erişim bilgilerinin kilitlenmesi için Sağlayıcı veya işbirliği ortağına derhal bilgi verilmesi zorunludur. müşterinin Sağlayıcı müşteri hizmetleriyle temasa geçmesi gereklidir.

4-) Sağlayıcı müşteri hizmetlerine erişim ve teslim süreleri tatil öncesi (özellikle yılbaşı, sevgililer günü, ulusal bayram ve resmi tatil günleri) siparişler için değişebilir.

5-) Müşteri satın aldığı hizmetin Sağlayıcıda ilan edilen bedelinden, kıyaslanan bedel (Sağlayıcıda satışa sunulan hizmetin Sağlayıcı indirimi olmaksızın geçerli olan bedeli) değerinde hizmetten yararlanmadığından yola çıkarak indirim ya da iade talebinde bulunamaz.

Ödeme, Ödemenin İptali Durumu ve Ödemede Temerrüt

Sağlayıcı tarafından kabul edilen, kredi kartı veya benzeri bir yöntemle ödeme durumunda, ödeme hangi gerekçeyle olursa olsun iade veyahut iptal edilirse kampanya indirim kodu karşılığını ilgili işbirliği ortağından alma hakkı sona erer.

Ödeme iade veya iptal edilmeden önce işbirliği ortağında kampanya indirim kodu zaten kullanmışsa, kampanya indirim kodu alım bedeli müşteri tarafından Sağlayıcıya iade edilmelidir. Sağlayıcının bu hususla ilgili zarar veya tazminat talep hakları saklıdır.

Müşterinin Çekilmesi, Fesih, Tarih Değişikliği

Bir kampanya indirim kodunun, geçerlilik süresi içinde, müşteri veya müşterinin belirlediği kişi tarafından tahsil edilememesi halinde müşteri veya belirlediği kişi kampanya indirim kodunu başka şekilde (örneğin uygun bir kişiye devrederek) kullanmaktan sorumludur. Yasal bir gerekçesi olmadığı takdirde cayma süresinin bitiminden sonra, müşterinin İşbirliği Ortağıyla sözleşmesini fesih etmesi ve/veya bu sebeple ödenmiş olan kampanya indirim kodu bedelinin iadesini talep hakkı söz konusu değildir.

Cayma Hakkı

Müşteri, kampanya indirim kodunun kendisine işbu sözleşme kapsamında ulaştırılmasından itibaren 7 gün içerisinde herhangi bir sebep göstermeksizin cayma hakkını kullanabilir. Eğer hizmetin verilmesi indirim kodunun Müşteriye ulaşmasından sonra 7 günden daha kısa bir sürede yapılacak ise cayma hakkı hizmetin verileceği güne kadar kullanılabilir. Tüketici cayma hakkını kullandığını yasal süre içinde (info@....com) adresine e-posta göndermek yoluyla bildirmelidir.

Cayma Hakkı Kullanılamayacak Durumlar
Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek ürünler, tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, hızlı bozulan veya son kullanım tarihi geçen ürünler için cayma hakkı kullanılamaz.
Aşağıdaki ürünlerde cayma hakkının kullanılması, ürünün ambalajının açılmamış, bozulmamış ve ürünün kullanılmamış olması şartına bağlıdır.

-           Her türlü yazılım ve programlar
-           DVD, VCD, CD ve kasetler
-           Bilgisayar ve kırtasiye sarf malzemeleri (toner, kartuş, şerit v.b)
-           Hür türlü kozmetik ürünleri

Tekrar Satış

Yazılı olarak aksi kararlaştırılmadıkça kampanya indirim kodunun ticari olarak tekrar satışı yasaktır.

Sorumluluk

1-) Sağlayıcı web sitesinde müşterilerce sunulan içeriğin doğruluğu, kalitesi veya tamlığı konusunda sorumluluk üstlenmez.

2-) Sağlayıcı, kampanya konusu mal veya hizmetin müşteriye vereceği zarar, ziyan, bedensel yaralanma, kayıplar veya yaşam kaybından sorumlu değildir. Müşteri, bu hizmet ve malların gereği gibi kullanılmasından sorumludur.

3-) Sağlayıcı web sitesi, broşürler, kataloglar veya diğer reklam materyallerinde bulunan sunumlar ve görüntü materyali Sağlayıcı tarafından müşterilere karşı bir güvence oluşturmaz ve aracılık sözleşmesinin içeriğini teşkil etmez.

Bildirimler

Sağlayıcı veya bir işbirliği ortağı veya başka bir üçüncü kişiye gönderilecek tüm hukuki bildirimlerin yazılı olması gerekir.

Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri

İşbu sözleşmenin uygulanmasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca ilan edilen değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri ile …'nın veya …'nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.
Siparişin gerçekleşmesi durumunda müşteri işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.



SAĞLAYICI:                                                                                 MÜŞTERİ:
ÜNVAN         :                                                                                 AD/SOYAD  :
ADRES          :                                                                                 ADRES          :
TEL                :                                                                                 TEL                :
FAKS             :                                                                                 FAKS             :
İMZA             :                                                                                 İMZA             :
TARİH           :                                                                                 TARİH           :


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder