13 Ağustos 2018 Pazartesi

ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN DOKTOR HİZMET SÖZLEŞMESİ


ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN DOKTOR

HİZMET SÖZLEŞMESİ



Madde 1-  Taraflar;


İşbu sözleşme, bir taraftan …… ……… ……… ………/………… adresinde faaliyet gösteren …… ………… ( bundan böyle “Hastane” olarak anılacaktır) ile diğer taraftan …… …… ………… …………/………… adresinde bulunan  …….. ……… (bundan böyle “Doktor” olarak anılacaktır) arasında imzalanmıştır.

Madde 2-   Hukuki Çerçeve;

İşbu sözleşme yürürlükteki yönetmelik ve mevzuat hükümlerine, özellikle de 4857 sayılı İş Kanunu, Türk Tabipleri Birliği Kanunu, Tıbbi Deontoloji Tüzüğü, Hekimlik Meslek Etiği Kuralları hükümlerine uygun olarak akdedilmiştir.

Madde 3-  Konu;

İşbu sözleşmenin konusu, Hastane’nin ………… bölümünde “yarı zamanlı” / “tam zamanlı” çalışacak olan Doktor ile Hastane arasındaki hizmet ilişkisini tanımlamak, karşılıklı hak ve yükümlülükleri tespit etmek ve tarafların yükümlülüklerini verilen taahhütler dahilinde yerine getirmelerini güvence altına almak üzere düzenlenmiştir.

Madde 4- Doktorun Hakları ve Yükümlülükleri;

a) Hakları

Doktor,  görevlerinin tamamını evrensel tıbbi etik ilkelere uymak kaydıyla, bütünüyle mesleki bağımsızlık içinde ifa eder ve Hastane’ye ancak idari çerçevede kendi iş koşullarının belirlenmesi konusunda bir bağımlılık bağıyla tabii olur.

Doktor, hastasının durumunun gerektirdiği her türlü konsültasyon ile tahlil ve tetkikleri isteyebilir; hastayı uygun gördüğü sağlık kurum ve kuruluşuna sevk edebilir. Bu hususta baskı uygulanamaz ve emir verilemez.

Doktor, diğer bir meslektaşının tedavi ve müdahalesine olanak sağlayacak bir süre bulunması halinde hastayı haberdar ederek, mesleki ve şahsi sebeplerle tedaviyi bitirmeden hastasını bırakabilir.

b) Yükümlülükleri

Doktor, kendi branşında, ayakta veya yatarak tedavi olmak üzere Hastaneye başvuran hastalarla, kendisinin Hastaneye getireceği hastalara herhangi bir ayırım gözetmeksizin tıbbi/cerrahi hizmet vermekle yükümlüdür.

Doktor, uzmanlık alanındaki yenilikleri izlemek, en gelişmiş standartları oluşturmak ve uygulamakla yükümlüdür.

Doktor, görev ve faaliyetleri ile ilgili olarak kendisine tahsisi/teslim/tevdi edilen tesisi, cihaz ve ekipmanları görevi süresince korumak ve kullanım kılavuzlarına uygun olarak kullanmak ve sözleşmenin sona er(diril)mesi durumunda aynen iade etmekle yükümlüdür. Doktor, kasıt ya da ihmal olmaksızın meydana gelen hasarların tazmininden sorumlu değildir.

Doktor, uygulamaya giren en güncel tedavi yöntemlerini öğrenmek üzere Hastane tarafından düzenlenecek eğitim, sempozyum, seminer ve benzeri faaliyetlere katılmayı ve gerektiğinde katkıda bulunmayı kabul eder.

Doktor, hastaların tıbbi yararı için alınması gereken idari ve tıbbi tedbirlere ilişkin olarak Hastane yönetimine gerekli uyarılarda bulunmayı kabul eder.

Madde 5- Sürekli Mesleki Eğitim;

Doktorun makul bir zaman öncesinde haber vermesi koşuluyla sağlık kurumu/kuruluşu, hekimin kendisini güncel bilgilerle yenilemesine ve paylaşmasına olanak tanıyacak etkinliklere, kendi uzmanlık alanı ve ilgili alanlardaki kongrelere katılmasına olanak sağlamayı ve bu amaçla yurt içindeki veya yurt dışındaki kongre, sempozyum ve benzeri bilimsel çalışmalara, bir yıl içinde toplam …. iş günü süre ile (veya bir yıl içinde …. kere etkinlik süresince) katılımına izin vermeyi, bu sürelerin yıllık izin sürelerinden mahsup edilmeyeceğini
ve hekimin kongre masraflarını karşılamayı kabul ve taahhüt eder.

Madde 6-  Sır Saklama Yükümü;

Hastane, doktorun sağlık mevzuatı ve meslek etik kuralları ile belirlenen sır saklama yükümünü ihlal edecek her türlü talep, müdahale, baskı vb. bir durumla karşılaşmaması için gerekli önlemleri almayı, ayrıca yazışmaların, tıbbi dosyaların korunmasına yönelik araç gereç ve usuller ile hastaların muayene edildikleri alanların yalıtımı konularında her türlü düzenlemeyi yapmayı kabul eder.

Doktor, işbu sözleşmenin devamı süresince ve sona ermesinden sonra Hastane’nin yazılı iznini almaksızın Hastane’nin hesapları, mali durumları, faaliyetleri, anlaşmaları, işlemleri veya menfaatlerine ilişkin herhangi bir bilgiyi üçüncü kişilere açıklamamayı kabul eder.

Madde 7- Hastanenin Yükümlülükleri;

Hastane gerek doktorun hastalara en iyi hizmeti sunabilmesi gerekse dinlenebilmesi için rahat ve teniz çalışma ortamı sunacak, sağlık şartlarına uygun muayene (poliklinik) odaları, hasta bakım ve refakat odaları sağlayacaktır. 

Hastane, Doktorun çalışacağı bölüm için uygun nitelik ve kapasitede yer, cihaz ve ekipmanı tedarik ve tahsis etmeyi kabul ve taahhüt eder.

Hastane, tesisin, cihazların ve ekipmanın bakım ve onarımını yaptırmak, kullanılmayacak duruma gelenleri yenileri ile değiştirmeyi kabul ve taahhüt eder.

Hastane, cihaz ve ekipman konusundaki yenileme ve yatırım kararlarında Doktor’un görüş ve önerilerini dikkate almayı kabul eder.

Hastane, (sözleşmede kararlaştırılan sayıda) sürekli meslek içi eğitimlerle, yurtiçi ve yurtdışı bilimsel kongrelerin tüm masraflarını karşılar.

Hastane, Doktor’un kaliteli sağlık hizmeti verebilmesi için gerekli olan kaliteli hemşirelik ve sağlık personeli desteğini sağlamayı kabul eder.

Hastane, Doktor’un mesleki bağımsızlığını ihlal edecek her türlü müdahalelerden kaçınmayı kabul eder.

Doktorun çalışmaya başlamasından bir gün sonra SGK’ya gerekli bildirimleri yapmayı ve her ay ücret bordrosu düzenleyerek, bir örneğini doktora vermeyi kabul ve taahhüt eder.

Madde 8-  Çalışma Gün ve Saatleri;

Doktor, ……………… günlerinde ve …………….. saatleri arasında çalışır.

Madde 9-  Fazla Çalışma;

Sözleşmede belirlenen gün ve çalışma saatleri dışındaki her türlü çalışma, fazla çalışmadır. Hekim 8. maddede belirtilen çalışma dışında, fazla çalışmaya zorlanamaz. Fazla çalışma ancak hekimin kabulü ve yazılı onayı ile mümkün olur. Ancak, mesai saatleri dışında, acil durumlarda ve takip ettiği hastanın tedavisinin zorunlu kıldığı hallerde hekim, nöbetçi hekimin çağrısı üzerine gerekli hizmeti vermek zorundadır.

Her ne sebeple olursa olsun sözleşmede belirlenen çalışma süresinden fazla yapılan her bir saat fazla çalışmanın karşılığı, normal saat ücreti %50 oranında artırılarak hekime ödenir. Hekimin fazla çalışmalar karşılığında zamlı ücret yerine dinlenme süresi istemesi halinde, sağlık kurumu/kuruluşu hekime fazla çalıştığı her bir saat karşılığında bir saat otuz dakika dinlenme süresi verir.

Kanunlarda ulusal bayram, genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde ve hafta tatilinde çalışması halinde hekime, çalışılan her gün için bir günlük ücreti %100 oranında artırılarak ödenir.

Bu günlerde yapılan fazla çalışma nedeniyle hekimin ücret yerine dinlenme süresi istemesi halinde sağlık kurumu/kuruluşu, her bir gün için iki gün izin verir.

Madde 10-  Ücret ve Ödeme Zamanı;

Hekimin aylık net ücreti ….- TL’dir. Buna ek olarak hekimin baktığı hasta sayısının …sayısını aşması halinde hekime ayrıca sayıyı aşan hasta muayene ücretlerinin %…sı, takip, müdahale ve konsültan ücretlerinin % …ödenir.

Ücret, çalışılan ayı takip eden ayın ilk iş günü içinde nakit olarak ve bir seferde ödenir. Ücret, taraflar arasında her yıl yeniden düzenlenir.

Hekime ödenen ücret, her halükarda Türk Tabipleri Birliği tarafından belirlenen tarifeden aşağı olamaz.

Kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde ve haftalık tatil günlerinde çalışılmaması nedeniyle hekimin ücretinden herhangi bir kesinti yapılamaz.



Madde 11- İzinler;

Doktor, yılda …. iş günü yıllık izin kullanır. Yıllık ücretli izin, sağlık kurumu/kuruluşu tarafından bölünemez. Ancak hekimin kabulü veya isteği halinde yıllık izin, bölünebilir.

Sağlık kurumunda/kuruluşunda aynı branşta görev yapan birden çok hekimin bulunması halinde yıllık izinler, en az bir hekimin sağlık kurumunda/kuruluşunda görev yapabileceği şekilde kullanılır.

Hekim yıllık izne ayrıldığı dönemde sağlık kurumunda/kuruluşunda aynı branştan uzman hekim bulunmaması halinde, hekimin yerine bakacak diğer bir hekimi bulmak sağlık kurumunun/kuruluşunun görevidir. Ancak hekim, yerine bakacak uzman bulma konusunda sağlık kurumuna/kuruluşuna yardımcı olacaktır.

Hekim, izne ayrılmadan önce bakmakta olduğu hastanın tedavisinin aksamaması için diğer hekimlerle işbirliği içinde gerekli önlemleri almadan ve sağlık kurumunu/kuruluşunu bu konuda bilgilendirmeden izne ayrılamaz.

Madde 12- Sözleşmenin Süresi;

İş bu sözleşme, imza tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olup, ….. (……..) yıl süre ile geçerli kalacaktır. Taraflardan herhangi birinin sürenin bitiminden en geç …… (……..) ay öncesine kadar yazılı bildirimde bulunmaması halinde sözleşme aynı koşullarla uzamış kabul edilecektir.

Madde 13- Fesih Koşulları;

Taraflardan herhangi birinin, işbu sözleşmenin esas hükümlerinden bir veya birkaçını ihlal etmesi halinde, diğer taraf …… (……..) aylık yazılı ihtarla bu ihlale son verilmesini talep eder. Bu …….. (………) aylık süre sonunda söz konusu ihlale son verilmemesi halinde, her türlü talep ve tazminat hakları saklı kalmak kaydıyla sözleşme derhal ve tek taraflı olarak feshedilebilir.

Madde 14-  Tebligatlar ve Yetkili Mahkeme;


Taraflar arasında yapılacak her türlü bildirim yazılı olarak yapılır. Tarafların bu sözleşmede yazılı adresleri tebligat adresleridir. Taraflardan birinin adresini değiştirse bile, değişikliğin ilişkin olarak karşı tarafa ……… gün içinde yazılı olarak bildirilmemesi halinde, işbu sözleşmede yer alan adreslere yapılan tebligatlar geçerli sayılacaktır.

Taraflar arasında çıkacak her türlü ihtilafta …... Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

Madde 15-  Sözleşmenin Bildirimi;


İşbu sözleşme, Hastane  tarafından yürürlüğe girmesinden önce …. nüsha olarak …….. Tabip Odası’na gönderilecektir.

 

İşbu sözleşmede hüküm bulunmayan hallerde 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri uygulanır.

 

İşbu sözleşme … ana maddeden ibaret olup, tarafların serbest iradeleri ile … /.../…. tarihinde toplam …. sayfa ve ….  nüsha olarak düzenlenmiştir. İşbu sözleşmede değişiklik yapılması, tarafların karşılıklı anlaşmalarına bağlı olarak yazılı olmak koşuluyla geçerli olacaktır.


      HASTANE                                                                                           DOKTOR
(yetkili imza ve kaşe)                                                                        (yetkili imza ve kaşe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder