13 Ağustos 2018 Pazartesi

TAŞERONLUK SÖZLEŞMESİ (HİZMET)


TAŞERONLUK SÖZLEŞMESİ (HİZMET)


Madde 1 – Taraflar;

İşbu sözleşme, … ….. …./….. adresinde yerleşik bulunan … Şirketi (bundan böyle “taşeron” olarak anılacaktır.) ile … ….. …../….. adresinde yerleşik bulunan … Şirketi (bundan böyle “işveren” olarak anılacaktır.) arasında imzalanmıştır.

Madde 2 - Sözleşmenin Konusu ve Süresi;

Turizm sektöründe faaliyet gösteren işverenin, …/…/… - …/…/… tarihleri arasındaki dönemde ve ihtiyaç duyması halinde (çağrı üzerine), kendisi tarafından belirtilecek özelliklere sahip personelin taşeron tarafından sağlanmasıdır.

Madde 3 - Sözleşmenin Kapsamı ve İfa Edileceği Yer;

İşbu sözleşme ile işverene sağlanacak personel, işveren tarafından işletilmekte olan ve sözleşmenin ekinde (Ek-1) belirtilen turistik işletmede/işletmelerde yürütülen hizmet faaliyetlerinde görevlendirilecektir. İşverene ait birden fazla işletme bulunması ve personelin bir işletmeden diğerine nakledilmesi gerektiğinde, durum işveren tarafından en az …. gün önce taşerona bildirilecektir.

Madde 4 - Çalışma Şartları;

İşverenin çağrısı üzerine taşeron tarafından sağlanacak personelin haftalık çalışma süresi … saattir. İşveren, bu personeli, her çağrıda en az … saat çalıştırmak zorundadır.

Madde 5 - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Önlemleri;

İşbu sözleşme gereği işverene sağlanacak personelin görevlendirileceği iş ile ilgili işletme bölümlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin mevzuat hükümlerine uygun olarak alınması ve sürdürülmesi, aksi davranış halinde doğacak maddi ve manevi zararlar, tamamen işverenin sorumluluğundadır. Taşeron, görevlendirilecek personelinin işverenin bu konudaki talimatlarına ve yönlendirmelerine eksiksiz olarak uyacağını taahhüt eder.

Madde 6 - Araç ve Gereç Sağlanması;

Taşeron tarafından görevlendirilecek personelin kendisine tevdi edilen görevi yerine getirmesi için kullanması gerekli olan araç ve gerecin temini, bunların gereği gibi saklanıp korunmamış ve/veya yenilenmemiş olmaları nedeniyle doğacak maddi ve manevi zararlar, tamamen işverenin sorumluluğundadır.

Madde 7 - Hakedişler ve Ödeme;

Taşeron, sözleşme konusu işi, aylık hakediş usulü ile almıştır. Aylık hizmet bedeli …-TL olup, bu bedele KDV dahildir. Taşeronun hakedişi, takip eden ayın … günü hazırlanacak ve en geç … günü taşerona ödenecektir.


Madde 8 - Personel Ücretlerinin Ödenmesi;

Taşeron tarafından sağlanan personelin ücretleri, her türlü yasal kesintiler (vergi, sigorta vb.) gösterilmek suretiyle, ayda bir hazırlanacak bordrolarla ve ilgili ayın en geç … günü taşeron tarafından ödenir.

Madde 9 - İşçilerin Özellikleri ve Değiştirilmesi;

Taşeron, işin gerektirdiği niteliklere sahip personeli işverene sağlamayı taahhüt eder. İşin devamı sırasında mevcut personelin gerekli niteliklere sahip olmadığı anlaşılırsa, işverenin istemi üzerine ve itiraz etmeksizin, gerekli niteliklere sahip bir başka personeli, mevcut personel ile değiştirecektir. Gerekli niteliklere sahip olmayan personelin bu nedenle yol açacağı maddi ve manevi zararlar ile işverenin makul bir süre içinde gerekli değişikliğin gerçekleştirilmemesinden kaynaklanacak her türlü zararı tamamen taşeronun sorumluluğundadır.

Madde 10 - Devir Yasağı;

Taşeron, işbu sözleşme ile yükümlendiği işi, işverenin yazılı onayı olmadıkça, bir başka gerçek veya tüzel kişiye devredemez. Aksi halde, işveren, sözleşmeyi tek taraflı irade beyanı ile feshedebilir. İşverenin bu nedenle uğrayacağı zarara ilişkin istem hakları saklıdır.

Madde 11 - Uyuşmazlıkların Çözümünde Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri;

İşbu sözleşmeden doğacak her türlü uyuşmazlık için … Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili kılınmıştır.

Madde 12 - Adres Değişikliği Bildirimi;

Taraflar, sözleşmenin birinci maddesinde yazılı olan adreslerini, kanuni ikametgah adresleri olarak bildirmişlerdir. Bu adreslerde meydana gelecek değişiklikler, en geç …. gün içinde ve iadeli tahhütlü mektup yoluyla karşı tarafa bildirilecektir.

Sözleşmede yazılı adrese gönderilecek yazıların tebliğ edilmemesinden ve yeni adresini bildirmemesinden doğacak sonuçların sorumluluğunu yeni adres bildirim yükümünü gereğince yerine getirmeyen taraf öncelikle kabul eder.

Madde 13 - Diğer Bildirimler;

İşbu sözleşmenin uygulanmasına ilişkin olarak tarafların birbirilerine yapmaları gereken bildirimler, iadeli taahhütlü mektup yoluyla veya noter aracılığı ile yapılmadığı sürece geçersiz sayılacaktır.

Madde 14 - Son Hükümler;

İşbu sözleşmenin eki niteliğinde olan ve aşağıda dökümü verilen belgelerde yazılı olanlar, sözleşme hükmü mertebesindedir. Burada yazılı olan esaslara aykırılık, doğrudan doğruya sözleşmeye aykırılık sayılacaktır.


14 maddeden oluşan iş bu sözleşme,  ...../..../..... tarihinde taraflarca iki nüsha olarak tanzim edilip okunarak imzalanmakla, karşılıklı olarak kabul, beyan ve taahhüt edilmiştir.




EKLER :

1.

2.



     İŞVEREN                                                                                                     TAŞERON
        KAŞE                                                                                                  KAŞE
        İMZA                                                                                                   İMZA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder