13 Ağustos 2018 Pazartesi

TEMLİK SÖZLEŞMESİ – 2


TEMLİK SÖZLEŞMESİ – 2


1-) TARAFLAR:

Bir tarafta  …………………… adresinde mukim …………… (aşağıda TEMLİK ALAN olarak anılacaktır.) İle Diğer tarafta……………………adresinde mukim…………………… (aşağıda TEMLİK EDEN olarak anılacaktır.) aralarında aşağıdaki koşullarda işbu Temlik Sözleşmesini tanzim ve imza etmişlerdir.

2-) SÖZLEŞMENİN KONUSU, KAPSAMI VE AMACI

 Bu sözleşmenin konusu; TEMLİK EDEN’in……………………A.Ş. (aşağıda “BANKA" olarak anılacaktır.) ……… Şubesi’nde kendisi adına açtırmış olduğu …….. no.lu döviz         tevdiat hesabına yatırdığı ……………………USD’ye ilişkin BANKA’dan olan alacağını, TEMLİK ALAN’a bu sözleşme hükümleri çerçevesinde temlik etmesidir.

TEMLİK EDEN, işbu temlik sözleşmesi ile, BANKA nezdindeki ………..no.lu döviz tevdiat hesabında bulunan …………… USD tutarındaki alacağını her türlü faizleri ve semereleri ile birlikte TEMLİK ALAN’agayrıkabili rücu temlik etmiş ve TEMLİK ALAN da bu temliği kabul etmiştir.

Temlik, BANKA'ya TEMLİK ALAN tarafından, işbu temlik sözleşmesinin ibrazı sureti ile bildirilecektir.

3-) TEMLİK ALANIN TAAHHÜDÜ

TEMLİK ALAN ile TEMLİK EDEN arasında ……………….Sözleşmesi imzalanmış olup; TEMLİK ALAN, TEMLİK EDEN’in anılan sözleşme hükümleri uyarınca TEMLİK ALAN’a karşı doğmuş ve doğacak borçlarının, kira bedelleri, faizler, vergiler, harçlar, fonlar ve diğer her türlü masraf dahil olmak üzere, tamamının ödenmesini müteakiben; kendisine işbu temlik sözleşmesi ile temlik edilmiş olan ………USD’ını TEMLİK EDEN’e iade etmeyi kabul ve taahhüt eder.

TEMLİK ALAN, sadece ……………USD’ı iade ile mükelleftir. TEMLİK EDEN …………USD’nın faizleri ve semereleri üzerinde hiçbir hak ve talepte bulunmayacaktır.

4-) TEMLİK EDEN’İN TAAHHÜTLERİ

 TEMLİK EDEN, temlik konusu alacağın daha evvel başka hiçbir kuruluşa/şahsa temlik eden rehin edilmediğini ve bundan sonra da edilmeyeceğini, temlik konusu bedel üzerinde 3. şahısların herhangi bir hak iddiası olmadığını beyan, kabul ve taahhüt eder.

İşbu temlik sözleşmesi ile temlik edilen ………………. USD ile faizleri ve her türlü semerelerinin, taraflar arasında imzalanmış bulunan ……………….Sözleşmesi nedeniyle TEMLİK EDEN’in doğmuş ve doğacak her türlü borçlarını karşılığı olduğu şeklinde yorum yapılamaz.

TEMLİK EDEN aralarındaki ……………….Sözleşmesi nedeniyle doğmuşveya doğacak asli ve fer’i borçlarını eksiksiz ve ayıpsız olarak ifa etmediği sürece TEMLİK ALAN’ın…………USD’ı iade yükümlülüğü bulunmamaktadır.

5-) DİĞER HÜKÜMLER

a) Taraflar, işbu sözleşmenin uygulanmasından ve/veya yorumundan doğacak ihtilaflarda HMK’nun 193. maddesine uygun olarak yalnızca TEMLİK ALAN’ın defter, kayıt ve belgelerinin kesin delil olacağım kabul ederler.

b) Tarafların işbu sözleşmede belirtilen adresleri, adres değişikliği noter vasıtası ile en az .....gün önceden diğer tarafa bildirilmediği sürece, geçerli yasal tebligat adresleri olarak kabul edilir ve hukuken geçerli bir tebligatın bütün hukuki sonuçlarını doğurur.

c) Bu sözleşme tarafların bütün kanuni ve akdi haleflerini bağlar ve onların kanuni ve akdi halefleri leh ve aleyhinde hüküm ifade eder.

d) …….. sayfa ve … maddeden oluşan işbu sözleşme iki nüsha olarak düzenlenmiş ve tarafların yetkili temsilcileri tarafından ………………. tarihinde ……………….’da imzalanmıştır.


TEMLİK EDEN                                                                 TEMLİK ALAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder