21 Haziran 2018 Perşembe

GÜVENİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇU ŞİKAYET DİLEKÇESİ


… CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA
                                                                                                                     

MÜŞTEKİ               :

VEKİLİ                     :

ŞÜPHELİ                  :

SUÇ                           : Güveni Kötüye Kullanma.

SUÇ TARİHİ           : …/…/…

AÇIKLAMALAR   :

1-) Müvekkilimizin ………… unvanlı  ve …… ticaret sicil numarasına kayıtlı reklam ajansı bulunmaktadır. (EK-1) Şirket, masa üstü yayıncılık yapmakta ve çok sayıda çalışan barındıran işyerleri için profesyonel eğitim konferansları düzenlemektedir.
  
2-) İlgili şahıs ….. ay/yıl süre ile müvekkilimizin ajansında çalışmış, (EK-2) daha sonra kendisi adına bir ajans açmış ve müvekkilimize rakip olmuştur. Müvekkilimiz bu konuda kıskançlık göstermemiş, aksine sanığa mesleki dayanışma prensiplerine bağlı kalarak elinden geldiğince yardım etmiştir. Ve hatta müvekkilimiz ilgili şahsa bürosunda kullanması için her türlü araç ve gereç vermekten de çekinmemiştir. Hatta bu durumla ilgili olarak dilekçemiz ekinde sunulmuş tanık listesinde (EK -3) isimleri yer alan ilgililer de, mahkemenizce uygun görülmesi halinde duruma ilişkin izahat verecektir.

3-) İlgili şahıs yine bir keresinde müvekkilimizden ….. adlı cihazını istemiş ve bir sonraki gün getireceğine dair de söz vermiştir. Müvekkilimiz işlerini yürütmekte temel olarak kullandığı bu cihazı tüm parçaları ile birlikte kendisine teslim etmiştir.

4-) İlgili şahıs sonraki gün ve daha sonraki günler müvekkilimizi aramamış, cihazı da göndermemiştir. Cihaz müvekkilimizin şirketi adına faturalı ve demirbaşına da kayıtlıdır. (EK-4) Müvekkilimiz bu cihazı kullanarak işlerini yürütmekte ve para kazanmaktadır. İlgili şahıs müvekkilimizin uyarılarına rağmen cihazı geri getirmemekte ve kendi işlerinde kullanmaya devam etmektedir. Uyarılara rağmen de teslim etmeye yanaşmamakta ve söz konusu cihaz ile kazanç sağlamaya devam etmektedir.

5-) Açıklanan tüm bu nedenlerden dolayı gerekli soruşturmanın yapılmasını ve kamu davası açılmasını sağlamak üzere makamınıza başvurmak zorunlu hale gelmiştir.


HUKUKİ NEDENLER      : 5237 S. K. m. 155 ve ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER        : Ticaret sicil kayıtları, şirket kayıtları, … adlı cihazın faturası, tanıklar ve diğer deliller.

İSTEM SONUCU                : Yukarıda açıklanan nedenlerle ilgili şahıs hakkında tahkikat yapılmak suretiyle cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini müvekkilimiz adına saygıyla talep ederiz. .../…/…

EKLER:        1-) Ticaret sicil kayıtları
   2-) Şirket kayıtları
   3-) Tanıkların isimleri ve adresleri ile tanıklık edecekleri konuları gösterir tanık listesi
  4-)… adlı cihazın faturası
  5-) Bir adet onaylı vekaletname örneği                    


Yakınan Vekili
                                                                                                               Av.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder