21 Haziran 2018 Perşembe

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL SUÇU ŞİKAYET DİLEKÇESİ


… CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA


MÜŞTEKİ                :

VEKİLİ                     :

ŞÜPHELİ                  :

SUÇ                          : Özel hayatın gizliliğini ihlal

SUÇ TARİHİ            : …/…/…

AÇIKLAMALAR      :

1-) Müvekkilim, ….. İlköğretim Okulu’nda … yıldır müdür olarak görev yapmaktadır. Bir süreden beri okuldaki bayan öğretmenler arasında yaşanan huzursuzluğu gidermek niyetiyle …. öğretmeni olan …. ….. ile görüşmek istemiş; …… …..’nın kendisini evine davet etmesi üzerine eşi ve çocuğu ile birlikte kendisini ziyaret etmiştir. Bu ziyaret sırasında müvekkilimin okul hakkında herhangi bir söyleminin olabilmesi ihtimaline yönelik ses ve görüntüsü gizlice kaydedilmiştir.

2-) Kaydedilen ses ve görüntüler, ….. ….. tarafından internete verilmiş ve okuldaki bütün öğretmenler tarafından öğrenilmiş bulunmaktadır. Yapılan eylem müvekkilimin rızası dışında gerçekleşmiş olup kişilik haklarına ve özel yaşamına saldırı niteliği taşımaktadır.

3-) Açıklamalardan da anlaşılacağı üzere gizlice ses ve görüntü kaydetme biçiminde gerçekleşen eylemin özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu oluşturduğu gerekçesiyle şikayetlerimizi sunmaktayız.

HUKUKİ NEDENLER      : 5237 S. K.  m. 134 ve ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER      : Ses ve görüntü kayıtları, tanık ifadeleri ve diğer deliller.

SONUÇ VE İSTEM    : Yukarıda açıklanan nedenlerle ilgili şahıs hakkında tahkikat yapılmak suretiyle cezalandırılması için kamu davası açılmasına müvekkilim adına karar verilmesini saygıyla talep ederiz. .../…/…
Müşteki Vekili
Av.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder