13 Ağustos 2018 Pazartesi

ESER SÖZLEŞMESİ


ESER SÖZLEŞMESİ


İŞ SAHİBİ :

ADRESİ :

ESERİ YAPAN :

ADRESİ :

ÜCRET :

İŞİN KONUSU :

İŞİN SÜRESİ :



Yukarıda adları yazılı iş sahibi ve eseri yapan arasında belirtilen konuda ve belirlenen ücretlerle 5846 sayılı Fikir sanat eserleri yasası uyarınca aşağıdaki şartlarda bir sözleşme imzalanmıştır.

1-Eseri yapan iş sahibinin talepleri doğrultusunda yukarıda konusu belirlenen işi yapıp iş sahibine teslim edecektir.

2-İş sahibi tarafından, eseri yapana iş karşılığında …………….. tutarındaki ücret, KDV siyle birlikte ödenecektir.Ücretin yarısı peşin yarısı ise işin teslimi anında ödenecektir.


İşin bütün giderleri iş sahibi tarafından karşılanacaktır. Bu iş için yolculuk veya yeme içme,konaklama ve geçici kalma giderleri gibi ekstra masraf gerektiren bir durum var ise düzenlenecek ek bir belge ile belirlenecek ve kabul edilebilir giderler belge,makbuz ve faturaları karşılığında eseri yapana iş bitiminde ödenecektir.Bu masrafların fazla olması halinde eseri yapana ……………. masraf avansı verilecektir.


3-İş sahibi konusu ve detayları belirlenen işin eser sahibi tarafından tamamlanması durumunda eseri teslim almak zorundadır. Haksız neden ve gerekçelerle teslim almaktan kaçınması durumunda belirlenen ücretin tamamını ödemek zorundadır.


4-Eseri yapan, işi belirlenen sürede bitirip teslim etmek zorundadır. Aksi durumda gecikme nedeniyle iş sahibinin uğradığı bir zarar var ise bunu karşılamak zorundadır. Elde olmayan zorunlu nedenler eser yapanın bu sorumluluğunu kaldırır.


5- Eseri yapan, bu sözleşme için yaptığı eserin aynısını veya tartışmasız biçimde benzeri mahiyette olanını ,veya bu eserde kullandığı özellikli logo,simge veya benzeri kalıcı işaretleri iş sahibi ile aynı işi yapan rakiplerinin işlerinde veya reklamında haksız rekabet doğuracak biçimde kullanamaz.


6-Taraflar arasında bu sözleşmeye ve Fikir ve sanat Eserleri Yasası hükümlerine göre yapılan eserin sahibi; iş sahibinin sözleşmeden doğan hakları saklı kalmak koşulu ile eseri yapandır.İşin tesliminden daha sonradan değiştirilmesi,geliştirilmesi veya farklı bir şekilde tekrar düzenlenmesi ayrı bir iş sözleşmesi ile düzenlenebilecektir.İş sahibi eseri yapanın yazılı rızası olmadan eser üzerinde başkalarına düzenleme ve özelliklerini ortadan kaldıran hiçbir değişiklik yaptıramaz.

7- Bu sözleşme de yer almayan hükümlerde Fikir ve sanat eserleri yasasının hükümleri tamamlayıcı olarak uygulanacaktır.


8-Bu sözleşmeden doğacak anlaşmazlıklarda .................................................... mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

9- İş bu sözleşme 9 madde ve 1 nüsha olarak tarafların serbest iradeleri ile düzenlenmiş olup imzaları ile onanmıştır.





            İŞ SAHİBİ                                                                                   ESERİ YAPAN





Not: Eserin özelliklerine veya işin niteliği ile tarafların anlaşmalarına göre bazı bölümler kaldırılabilir veya değiştirilebilir.


Yeni bazı maddeler eklenebilir.

Yukarıdaki sözleşme örneği fikir ve önerilere açıktır. Sözleşme Yücel ÇAVDAR tarafından sisteme kayıt edilmiştir.Öneri ve şikayetlerinizi ö.m.(özel mesaj) olarak site üzerinden Yücel bey ile paylaşmanızı öneririz.Saygılarımızla,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder