13 Ağustos 2018 Pazartesi

EVLAT EDİNME ÖNCESİ GEÇİCİ BAKIM SÖZLEŞMESİ


EVLAT EDİNME ÖNCESİ GEÇİCİ BAKIM SÖZLEŞMESİ

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanun hükümlerine göre ...... Aile Mahkemesinin .../.../.... tarih ve ..../... Esas ve ..../.... Karar sayılı ilamında .../.../.... tarih ve .... sayılı acil vilayet onayı ile korunma altına alınan ........... ili ....... ilçesi ..... Köy/Mah ......... Kütük ..... sıra no ...... Cilt no ........ Sayfa no nüfusa kayıtlı .......... ve ............ doğma .......... doğumlu ....... adındaki çocuğun evlat edindirilmek üzere ....... ..../.... adresinde oturan ........ ........ aile ile ......... İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne aşağıdaki hususları karşılıklı olarak taahhüt ederler.
Madde 1- Evlat edinecek kişi veya aile, yanına yerleştirilen çocuğu kendi öz çocuğu olarak sahiplenip yetiştirmekle yükümlüdür.
Madde 2- Evlat edinecek kişi veya aile, evlat edinmeye dair eldeki dava sonuçlanıncaya kadar zorunlu olmadıkça yerleşim yerini değiştiremez.
Madde 3- Evlat edinecek kişi veya aile, evlat edinmeye ilişkin eldeki dava sonuçlanıncaya kadar yapacakları her türlü kısa ve uzun süreli seyahat, tatil amaçlı il dışına çıkma vb. durum değişik öncesinde  … gün içerisinde bildirmek ve izin almakla yükümlüdür.
Madde 4- Evlat edinecek kişi veya aile, iş veya özel durumlar nedeniyle il dışına adres değişikliği yapmak zorunda kaldığı durumda yeni adresini değişiklik gerçekleşmeden önce en geç … ay içinde İl Müdürlüğüne bildirir. İl dışına yapılan yerleşim yeri değişikliğinde ailenin dosyası yeni adresinin bulunduğu ile gönderilir.
Madde 5- Evlat edinecek kişi veya aile, evlat edinmeye ilişkin eldeki dava sonuçlanmadan çocukla birlikte ancak vasisinin izine bağlı olarak ve açık adres belirterek yurt dışına çıkabilir. Uluslararası ......... Teşkilatı kanalı ile, gerekli takip yaptırılacağından durum değişikliği yapılmadan en geç .. ay önce Genel Müdürlükte olacak şekilde İl müdürlüğüne bilgi verir. Bu bilgi İl Müdürlüğünce Merkezi Makama iletilir. Merkezi Makam tarafından da gidilen ülkenin merkezi makamı ile işbirliği yapılarak izleme sürdürülür.
Madde 6- Evlat edinme işlemleri sona erinceye kadar çocuk ve aile ilgili Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından 1 yıl süre ile periyodik olarak izlenir. Ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik gerekli mesleki çalışmalar yapılır. Evlat edinecek kişi veya aile, haberli veya habersiz yapılacak ziyaretlerde ilgili Sosyal Hizmetler Uzmanını kabul etmekle yükümlüdür.
Madde 7- Evlat edinecek kişi veya aile, dilerse evlat edinme işlemleri sonuçlanıncaya kadar çocuğun muayene ve tedavisini yaptırmak üzere uygun sağlık kuruluşuna sevki için bölgesinde bulunan İl müdürlüğüne başvurabilir. Çocuğun gerekli bakımı, tedavisi, ilaç, protez vb. giderler sevk eden İl Müdürlüğü tarafından karşılanır. Evlat edinilecek çocuğun, evlat edinilmesine dair işlemleri tamamlanıncaya kadar çocuk için resmi kuruluşlarca yapılacak tedavi giderleri dışında ailece hiçbir ödeme yapılmaz.
Madde 8- Yedinci madde de belirtilen hususlar Türkiye için geçerli olup, çocuğun yurt dışına çıkması durumunda bu giderler aile tarafından karşılanır.
Madde 9- Evlat edinme işlemleri yasal mevzuatta belirtilen süre içinde tamamlanmak zorundadır. Bu süre içinde işlemlerini tamamlayamayan ailelerden çocuk geri alınarak, bir daha kendilerine çocuk verilmemek üzere dosyaları iptal edilir. Aile bu durumda çocuk için yaptığı masraflar konusunda hiçbir hak talep edemez.
Madde 10- Bu sözleşme ile aile, evlat edinme işlemlerinin gerektirdiği tüm yükümlülükleri yerine getirmeyi kabul ve taahhüt eder. Geçici bakım sözleşmesi süresi içerisinde, ebeveynlik sorumluluğunun yerine getirilmediğinin sosyal inceleme raporuyla saptanması durumunda, sürenin dolması beklenmeksizin küçük geri alınabilir.
Madde 11- Bu sözleşme evlat edinmeye ilişkin mahkeme kararı ve çocuğun ailenin kütüğüne kaydedilmesinin bitimine kadar geçerlidir. .../.../...

Evlat edinecek annenin                                          
Adı Soyadı      :                                                                     İl Sosyal Hizmetler Müdürü
İmza                                                                                                   (İmza ve Mühür)


Evlat edinecek babanın
Adı Soyadı      :
İmza               

Ev adresi        :
Ev Tel             :
İş adresi         :
İş Tel              :
Cep Tel          :

UYGUNDUR
(İmza ve Mühür)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder