13 Ağustos 2018 Pazartesi

MARKA LİSANS SÖZLEŞMESİ


MARKA LİSANS SÖZLEŞMESİ

LİSANS VEREN

Unvan                         :
Adres                         :
İletişim Bilgileri         :

LİSANS ALAN

Unvan                         :
Adres                         :
İletişim Bilgileri         :

Bir yanda .......................................................... adresinde T.C. Kanunlarına göre kurulu ....................................................................................... ile diğer yanda .................................................................... adresinde T.C. Kanunlarına göre kurulu ....................................................... arasında aşağıda yazılı markaların Türkiye’de kullanılması konusunda 556 sayılı Markaların Korunması Hakkındaki Kanun Hükmündeki Kararname’nin 20. ve 21. maddelerine uygun olarak aşağıda belirtilen şartlarda bir MARKA LİSANS SÖZLEŞMESİ imzalanmıştır.

MARKA LİSANS SÖZLEŞMESİ maddelerinde, ..................................................................., LİSANS VEREN, ........................................................., LİSANS ALAN olarak belirtilecektir.

MADDE 1 - KONU

İşbu Marka Lisans Sözleşmesine konu olan marka Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı’nca …/ …/ … tarih ve … sayı ile tescilli … markasıdır.

MADDE 2 - SÜRE

Marka Lisans Sözleşmesinin geçerlilik süresi … yıldır.

MADDE 3 - SÖZLEŞME BEDELİ

Marka Lisans Sözleşmesinin bedeli … TL dir.

MARKA 4 - ÖZEL HÜKÜMLER

a) Marka Lisans Sözleşmesi lisans veren adına tescilli olan markanın, Marka Tescil Belgesi’nde kayıtlı bulunan tüm emtiaları/hizmetleri için geçerli olacaktır.

b) Lisans Alan, lisans aldığı markanın kullanıldığı tüm emtialarının/hizmetlerinin kalitesini aynen koruyacaktır. Bunun için lisans veren istediği zaman gerekli kalite kontrolü yapma hakkına sahip olacaktır.

c) Lisans Alan, lisans aldığı markayı aynen kullanacaktır. Lisans konusu markada değişiklik yapma hakkı lisans verene ait olacak ve bu değişiklikler 556 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 21.maddesine göre tescil edildikten sonra marka lisans sözleşmesi, tescil edilen bu değişiklikler için de geçerli olacaktır.

d) Lisans Veren, marka lisans sözleşmesine konu olan bu markasını bir ya da birden fazla gerçek veya tüzel kişiliğe sahip firmaya, bu markasının kullanılması ile ilgili olarak lisans verebilecektir.

e) Lisans Alan, lisans veren tarafından bir veya birden fazla gerçek veya tüzel kişiliğe sahip firmaya söz konusu markanın kullanılması ile ilgili olarak lisans verme hakkını koşulsuz olarak kabul eder ve itiraz etmemeyi taahhüt eder.

f) Marka Lisans Sözleşmesinden doğacak her çeşit anlaşmazlıkların çözümünde … Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.

g) Lisans Alan, üçüncü kişiler tarafından marka sahibinin markadan doğan haklarına tecavüz edilmesi durumunda, marka sahibinin yasalar uyarınca açabileceği davaları kendi adına açabilir.

h) İşbu Marka Lisans Sözleşmesi, başka hiçbir şekil ve şarta tabi olmadan …/ …/ … tarihinde … nüsha olarak düzenlenmiş ve imzalanmıştır.



LİSANS VEREN                                                                             LİSANS ALAN
İmza – Kaşe                                                                                     İmza – Kaşe




NOTER TASDİKİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder