13 Ağustos 2018 Pazartesi

MENAJERLİK SÖZLEŞMESİ - I



MENAJERLİK SÖZLEŞMESİ - I

TARAFLAR

MADDE 1­

1.1. ............................................

       (Bundan böyle sözleşmede kısaca "SANATÇI" olarak anılacaktır)

1.2 ..................................

       (Bundan böyle sözleşmede kısaca "MENAJER" olarak anılacaktır)

SÖZLEŞMENİN KONUSU

MADDE 2- İş bu sözleşmenin konusu, sözleşmede kararlaştırılan süre bo­yunca münhasıran MENAJER’E bağlı kalmak koşuluyla, SANATÇI' nın menajer­liğinin icrasına ilişkin faaliyetler ile tarafların bu konudaki hak ve yükümlülükle­rinin belirlenmesidir.

SÖZLEŞMENİN SÜRESİ

MADDE 3- İş bu sözleşme, sözleşmenin imzalanmasından itibaren ...... yıl süre ile yürürlükte kalacak ve imzalandığı tarihte yürürlüğe girecektir. Söz­leşmenin bitim tarihinden ….ay evvel sözleşmenin taraflarca yenilenmesi hu­susunda bir anlaşmaya varılırsa, sözleşme birer yıllık süreler için yenilenecek, aksi halde kendiliğinden fesholacaktır.

TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

MADDE 4­

4.1. SANATÇI' nın işbu sözleşme müddetince gerçekleştireceği konser, TV, radyo, 900'lü telefon, promosyon hizmetleri, TV konserleri, dizi film, film, turne lokal bağlantıları, merchandising, reklam kampanyaları, basınla ilişkiler ve diğer organizasyonların bağlantı ve anlaşmaları MENAJER tarafından düzenlenecektir. MENAJER, bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesi esnasında kural olarak SANATÇI ile birlikte hareket edecektir.

4.2. MENAJER tüm bu hizmetlerin ve organizasyonların gerçekleştirilme­sinde tek yetkilidir. SANATÇI, MENAJER’İN izni olmaksızın 3. kişi ve kuruluşlarla görüşmeyeceğini ve/veya mukavele yapmayacağını beyan, kabul ve taahhüt eder.

4.3. Bu sözleşme ile ilgili hususlardan elde edilecek tüm gelirler tamamen MENAJER’E ödenecek olup, bu gelirlerin %.......'i SANATÇI' ya, %.................................... '……..i ise tamamen MENAJER’E ait olacaktır. SANATÇI ve MENAJER bu sözleşme süresi sona ermeden miktar konusunda itirazda bulunamaz. Taraflar bu hususu be­yan, kabul ve taahhüt ederler.

4.4. SANATÇI MENAJER’E devretmiş olduğu haklarla ilgili olarak sözleşmenin akdini takip eden     gün içerisinde noterden tasdikli vekaletnameyi vermeyi beyan, kabul ve taahhüt eder.

4.5. SANATÇI devrettiği menajerlikle ilgili hakların sadece MENAJER ta­rafından kullanılabileceğini, kendisinin konu ile ilgili hiçbir hak ileri sürmeyece­ğini peşinen beyan, kabul ve taahhüt eder.

4.6. MENAJER, SANATÇI adına iş teklifleri almak, iş teklifleri vermek, bu işlerle ilgili olarak sözleşmeler düzenlemek ve bu sözleşmeleri imzalamak ve 4.1.'de sayılan diğer işleri ve organizasyonları yapmak hak ve yükümlülüğünde­dir. MENAJER tüm bu faaliyetleri gerçekleştirirken SANATÇI ile birlikte hare­ket etmenin yanı sıra, SANATÇI 'nın çıkarlarını daima ön planda tutacak ve SA­NATÇI' nın imajına ve çalışma kurallarına aykırı organizasyon ve anlaşmalara ka­tılmaktan kaçınacaktır.

4.7. Taraflar aralarındaki iş ilişkisi sebebiyle herhangi bir suretle temin ettik­leri birbirlerine ait gizli bilgileri, diğer tarafın özel olarak yazılı şekilde izin ver­mesi hali hariç olmak üzere gizli tutacaklarını, özenle muhafaza edeceklerini, kıs­men veya tamamen, doğrudan veya dolaylı olarak, hiçbir şekilde üçüncü kişi ve kurumlara açıklamayacaklarını, hu bilgileri sadece sözleşme amaçları doğrultu­sunda kullanacaklarını, sözleşmenin sona ermesinden sonra da bu koşula uygun davranacaklarını kabul ve taahhüt ederler.

4.8. MENAJER, bir yıl için SANATÇI lehine asgari ……….. TL'lik or­ganizasyon bağlantısı yapmaya gayret edecektir.

CEZAİ ŞART

MADDE 5­-

5.1. Taraflar, işbu sözleşmede yer alan madde ve şartlara tam olarak uymayı kabul, beyan ve taahhüt ederler.

5.2. SANATÇI işbu sözleşmedeki taahhütlerinden herhangi birini ihlal ettiği takdirde, ödeme tarihindeki Merkez Bankası döviz alış kuru üzerinden ..........­ USD karşılığı Türk Lirası cezai Şartı MENAJER’E nakden ve defaten ödemeyi ve her ne suretle olursa olsun cezai şartın tenkisini istememeyi kabul ve taahhüt eder.

SÖZLEŞMENİN FESHİ

MADDE 6- Tarafların sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerini zama­nında ve gereği gibi yerine getirmemeleri veya tarafların birbirlerinin yaptıkları işlerden yeterli derecede memnun kalmamaları halinde, her iki taraf da diğer ta­rafa en geç ……..ay öncesinden noter vasıtasıyla yazılı ihbarda bulunmak şartıy­la sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih etme yetkisine sahiptir.

DEVİR VE TEMLİK YASAĞI

MADDE 7- MENAJER, işbu sözleşme ile kendisine tanınan hak ve üstlendiği yükümlülükleri kısmen veya tamamen başka bir gerçek veya tüzel kişiye de­vir ve temlik edemez.

TEBLİGAT ADRESLERİ VE BİLDİRİM ŞEKLİ

MADDE 8- İş bu sözleşmede yer alan hususların yerine getirilmesi ve gerek­li tebligatların yapılabilmesi için, tarafların sözleşmenin 1. maddesinde yer alan adresleri yasal ikametgahları olarak belirlenmiştir. Adres değişiklikleri noter ka­nalıyla veya iadeli taahhütlü posta ile diğer tarafa bildirilmediği takdirde, taraflar önceki adreslerine yapılacak tebligatların usulüne uygun ve geçerli olacağını ka­bul ve taahhüt ederler.

UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ

MADDE 9- Taraflar işbu sözleşmenin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlıkları öncelikle dostane ilişkiler çerçevesinde yürütecekleri sulh görüşmeleri yoluyla gidermeye azami gayret göstereceklerdir. Anılan görüşmeler sonunda mutabakata varılamaması halinde ………Mahkemeleri ve icra mü­dürlükleri yetkilidir.

İMZA VE BAĞLAYICILIK

MADDE 10- 10 (on) maddeden oluşan işbu sözleşme, taraflarca karşılıklı teati edilerek …/.../…. tarihinde bir nüshası MENAJER' de bir nüshası da SANATÇI' da kalmak üzere iki nüsha olarak imzalanmış ve yürürlüğe girmiştir.


SANATÇI                                          MENAJER






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder