13 Ağustos 2018 Pazartesi

ŞİRKET DEVİR SÖZLEŞMESİ (ŞİRKET İLE ŞAHIS ARASINDA)


ŞİRKET DEVİR SÖZLEŞMESİ

1-) TARAFLAR                                :
DEVİR EDEN;                    
Kurucunun Adı ve Soyadı                    :
T.C. Kimlik No                                   :
Yerleşim Yeri                           :
Vergi Dairesi ve Nosu              :
(Bundan böyle “satıcı” olarak anılacaktır.)

DEVİR ALAN;                    

Adı ve Soyadı                                      :

T.C. Kimlik No                                   :

Adres                                                  :

Vergi Dairesi ve Nosu              :

(Bundan böyle “alıcı” olarak anılacaklardır.)

DEVİR BEDELİ                               :
ŞİRKETİN SERMAYESİ                :            -TL (yazı ile)
ŞİRKETİN BAĞLI OLDUĞU
VERGİ DAİRESİ VE NOSU          :

LİMİTED ŞİRKETİN ADRESİ     :
2-) KONUSU                                     :
Satıcının, tek ortaklı olduğu… LTD. ŞTİ’nin alıcıya devredilmesi, şirket borç ve alacaklarının devir tarihi itibarı ile ödenmesi, şirketin tasfiyesi ve davaların temliki hakkındadır.
3-) ŞARTLARI                                 :
1) Satıcı ……………….,tek ortaklı olduğu LTD.’i ….TL. Bedelle, ….’ye satmış olup satış bedelini nakden ve defaten almışlardır.
2) Satıcı, satış bedelini alıcıdan nakden ve defaten almış olduğundan en geç …………………tarihine kadar devir işlemlerini alıcıya bizzat yapacaktır.
3) Satıcı, satış tarihi olan …/…/… tarihi itibari ile şirketin doğmuş ve doğacak tüm alacaklarının alıcıya ait olduğunu ve bu alacaklar nedeni ile alıcıdan herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağını peşinen kabul beyan ve taahhüt etmiştir. Alıcıda, 4. madde hariç ………………………..tarihi itibari ile şirketin doğmuş ve doğacak tüm borçlarının alıcıya ait olduğunu ve bu borçlar nedeni ile satıcılardan herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacaklarını peşinen kabul beyan ve taahhüt etmiştir. 
4) Taraflar, devri yapılan şirketin ………… bankası ………. şubesinde nezdinde ki  banka kredi borçlarının tamamen satıcıya ait olduğunu ve borçların en geç …./…/… tarihine kadar ödenmesi, bunun dışındaki tüm borçlarının alıcıya ait olduğunu ve alıcının da bu borçlardan vergi ve ceza borçlarını en geç …/…/….tarihine kadar kapatmak sureti ile bu vergi ve ceza borçları nedeni ile satıcının araçları üzerindeki tüm hacizlerin fekkini temin etmesi konusunda mutabakata varmışlardır.
5) Taraflar, devri yapılan şirketin alacak ve borçlarını yukarıdaki şartlar dahilinde paylaşmışlar ise de şirketin tasfiyesi ile ilgili tüm masraflar (herhangi bir vergi incelemesi veya SGK incelemesi nedeni ile devir tarihinden önceki dönemlere ilişkin olarak resmi makamlar tarafından re’sen veya ikmalen tarh edilecek vergi, resim, SGK primi, eksik işçilik, idari para cezası ile bu vergi ve primlere ilişkin olarak kesilecek cezalar ile gecikme zamlarının) alıcı tarafından ödeneceğini taraflar baştan kabul etmiş sayılır.
4- ) CEZAİ ŞART                              :
Taraflar yukarıda belirtilen hükümlerin herhangi birisine uymadıkları taktirde ….. TL. cezai şart ödemeyi baştan kabul etmiş sayılır.
5-) TEBLİGAT                                  :
Taraflar yukarıda belirtilen adreslerdeki değişiklikleri birbirlerine yazılı olarak bildirmedikleri sürece bu adreslerine noter ve mahkeme kanalı ile yapılan tebligatlar geçerli sayılacaktır.
5 (Beş) maddeden ibaret iş bu sözleşme taraflar huzurunda iki nüsha olarak tanzim ve imza edilmiş olup birer nüshası taraflarda kalmıştır. …./…/…

SATICI                                                                                                        ALICI
Kaşe                                                                                                              Adı Soyadı
İmza                                                                                                               İmza


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder