13 Ağustos 2018 Pazartesi

ŞİRKET DEVİR SÖZLEŞMESİ


                                              ŞİRKET DEVİR SÖZLEŞMESİ

1-) TARAFLAR                    :
DEVİR EDEN                      :
(Bundan böyle “satıcılar” olarak anılacaklardır)

DEVİR ALAN                      :
Bundan böyle “alıcı” olarak anılacaklardır.)

DEĞERİ                                :
ADRES                                  :
2-) KONUSU                         :
Satıcıların, … San. Ve Tic. A.Ş.’deki hisselerinin alıcıya devredilmesi ile şirket borç ve alacaklarının devir tarihi itibarı ile ödenmesi, şirketin tasfiyesi ve davaların temliki hakkındadır.
3-) ŞARTLARI                     :
1) Satıcılardan ………………., San. Ve tic. A.Ş.’deki %..... hissesini ….TL. Bedelle, …….. ise  San. Ve Tic. A.Ş.’deki  %........ hissesini yine ….. TL. Bedelle alıcı San. Ve Tic. A.Ş.’ne satmış olup satış bedelini nakden ve defaten almışlardır.
2) Satıcılar, hisse satış bedellerini alıcıdan nakden ve defaten almış olduklarından en geç ………………… tarihine kadar hisse devir işlemlerini alıcıya bizzat yapacaklar veya hisse devir işlemlerinin yapılması konusunda alıcı şirketin belirleyeceği bir şahsa gayri kabulü rücu olmak üzere vekaletname vereceklerdir.
3) Satıcılar, satış tarihi olan …/…/… tarihi itibari ile şirketin doğmuş ve doğacak tüm alacaklarının alıcıya ait olduğunu ve bu alacaklar nedeni ile alıcıdan herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacaklarını peşinen kabul beyan ve taahhüt etmişlerdir. Alıcıda, 4. madde hariç ………………………..tarihi itibari ile şirketin doğmuş ve doğacak tüm borçlarının alıcıya ait olduğunu ve bu borçlar nedeni ile satıcılardan herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacaklarını peşinen kabul beyan ve taahhüt etmişlerdir. 
4) Taraflar, hisse devri yapılan şirketin ………… bankası ………. şubesinde nezdinde ki  banka kredi borçlarının tamamen satıcılara ait olduğunu ve borçların en geç …./…/… tarihine kadar ödenmesi, bunun dışındaki tüm borçlarının alıcıya ait olduğunu ve alıcının da bu borçlardan vergi ve ceza borçlarını en geç …/…/…. tarihine kadar kapatmak sureti ile bu vergi ve ceza borçları nedeni ile satıcıların araçları üzerindeki tüm hacizlerin fekkini temin etmesi konusunda mutabakata varmışlardır.
5) Taraflar, Hisse devri yapılan şirketin alacak ve borçlarını yukarıdaki şartlar dahilinde paylaşmışlar ise de şirketin tasfiyesi ile ilgili tüm masraflar (herhangi bir vergi incelemesi veya SGK incelemesi nedeni ile devir tarihinden önceki dönemlere ilişkin olarak resmi makamlar tarafından re’sen veya ikmalen tarh edilecek vergi, resim, SGK primi, eksik işçilik, idari para cezası ile bu vergi ve primlere ilişkin olarak kesilecek cezalar ile gecikme zamlarının) alıcılar tarafından ödeneceğini taraflar baştan kabul etmiş sayılır.
4- ) CEZAİ ŞART        :
Taraflar yukarıda belirtilen hükümlerin her hangi birisine uymadıkları taktirde ….. TL. cezai şart ödemeyi baştan kabul etmiş sayılır.
5-) TEBLİGAT          :
Taraflar yukarıda belirtilen adreslerdeki değişiklikleri birbirlerine yazılı olarak bildirmedikleri sürece bu adreslerine noter ve mahkeme kanalı ile yapılan tebligatlar geçerli sayılacaktır.
5 (Beş) maddeden ibaret iş bu sözleşme taraflar huzurunda iki nüsha olarak tanzim ve imza edilmiş olup birer nüshası taraflarda kalmıştır. …./…/…

DEVİR EDEN                                                                     DEVİR ALAN
Kaşe                                                                                     Adı Soyadı
İmza                                                                                     İmza



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder