28 Aralık 2023 Perşembe

İŞ AKDİNİN HAKLI NEDENLE FESHİ - İHTARNAME ÖRNEĞİ

 İ H T A R N A M E 

İHTAR  EDEN     : 

MUHATAP           : 

KONU                  : İş akdimin haklı nedenler fesih edilmesi ve açıklamalar kısmında belirtilen yasal haklarımın, ödenmesi hakkındadır. 

AÇIKLAMALAR 

1-) Kurumunuzda güvenlik görevlisi olarak fiilen … tarihinden  beri çalışmaktayım. İşe başladığım tarihten iş akdimi fesih ettiğim tarihine kadar ki süreçte haftanın 6 günü günde 12 saat çalışmaktayım. Bu güne kadar çalıştığım sürenin 1,5 senesinde geceleri yemek ve dinlenme molası vermeden çalışmış bulunmaktayım. Buna karşın hiçbir şekilde fazla çalışma ücretlerim ödenmemiş ve bağlantılı  olarak  fazla mesai ücretlerim SSK tahakkuklarına yansıtılmamıştır. 

2-) İşe başladığım tarihten iş akdimi fesih ettiğim tarihe kadarki süreçteki resmi ve dini bayramların tamamında çalışmama karşın resmi tatil–dini bayram ücretlerim ödenmemiş ve SSK tahakkuklarına yansıtılmamıştır. 

3-) İşe giriş tarihim olan … tarihinde başlatılması gereken sigorta girişim işe girişimden iki ay sonra yapılmıştır. Hak etmiş olduğum ücretlerin tarafıma ödenmemesi ve yıllık azami fazla mesai saatimin çok üzerinde çalıştırılmam gerekçeleri ile iş akdimi haklı nedenle feshediyorum. 

4-) Diğer tüm yasal haklarım saklı kalmak üzere, haklı nedenlerle feshim nedeni ile kıdem süreme göre kıdem tazminatımın, işe başladığım tarihten iş akdimi fesih ettiğim tarihe kadar çalıştırıldığım halde ödenmeyen fazla mesai ücretlerimin ve Resmi tatil – Dini bayram ücretlerimin işbu fesih bildirimin tebliğinden itibaren 7 gün içinde ödenmesini aksi halde yasal yollara müracaat edeceğim konusunda; 

Gereği bilgilerinize rica olunur. 

                                                                               İhtar Eden

                         

SAYIN NOTER: Üç nüshadan ibaret iş bu ihtarnamenin bir suretinin muhataba APS ile tebliğini, bir suretinin dairenizde saklanmasını ve tebliğ şerhine havi bir suretinin  ise tarafıma verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. 

İhtar Eden

                         

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder