30 Temmuz 2018 Pazartesi

GÖREVİ YAPTIRMAMAK İÇİN DİRENME SUÇU YARGITAY KARARI


T.C. YARGITAY
15.Ceza Dairesi
Esas:  2015/7070
Karar: 2015/31705
Karar Tarihi: 02.12.2015

ÖZET: Sanıkların ve suça sürüklenen çocuğun görevi yaptırmamak için direnme eylemleri birden fazla kişi ile gerçekleştirdiği anlaşıldığı halde bu sanıklar ve suça sürüklenen çocuk hakkında ayrıca arttırım yapılması gerektiği gözetilmeden eksik ceza tayini aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır. Hüküm onanmıştır.

(5237 S. K. m. 151, 265)

Dava ve Karar: Kamu malına zarar verme ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından sanıkların ve suça sürüklenen çocuğun mahkumiyetine ilişkin hükümler, sanıklar ve suça sürüklenen çocuk tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:

Sanıkların ve suça sürüklenen çocuğun görevi yaptırmamak için direnme eylemleri birden fazla kişi ile gerçekleştirdiği anlaşıldığı halde bu sanıklar ve suça sürüklenen çocuk hakkında ayrıca TCK'nın 265/3. maddesi ile arttırım yapılması gerektiği gözetilmeden eksik ceza tayini aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.

Sonuç: Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanıkların ve suça sürüklenen çocuğun beraat kararı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesi gerektiğine ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükümlerin isteme uygun olarak ONANMASINA, 02.12.2015 tarihinde oybirliği ile, karar verildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder