13 Ağustos 2018 Pazartesi

İNANÇ SÖZLEŞMESİ


İNANÇ SÖZLEŞMESİ



………… ………….. ………/………. adresinde oturan satıcı ……… ………. ile ………… …………  ……../……… adresinde oturan alıcı ………. .…….. arasında aşağıdaki koşullarla bir “inanç sözleşmesi” akdolunmuştur. Buna göre aşağıda cinsi ve evsafı yazılı aracın fiilen kullanımı ve devri satıcı tarafından alıcıya bırakılmıştır.

SATILAN ARACIN KİMLİĞİ ;

Plaka :

Cinsi :

Markası ve tipi :

Modeli :

Rengi :

Motor No :

Şase No :

Tescil Tarihi :

Ruhsat sahibi :

ŞARTLAR;

1-) Taraflar arasında imzalanan …/…/…. tarihli sözleşme ile yukarıda kimlik bilgileri yazılı bulunan aracın devri ve fiilen kullanımı sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren alıcıya geçmiş olmakla beraber, aracın ………… TL (yazıyla ………….) olan kira bedeli …./…./…. Tarihinde satıcıya ödenecektir.

2-) Satıcı sözleşmeye konu aracı …/…/… tarihinde alıcıya teslim etmek ve alıcının filen kullanımına sunmak zorundadır. Aksi halde satıcı almış olduğu ……. TL’yi sözleşme tarihinden itibaren alıcıya %...... faizi ile birlikte geri ödeyecektir.

3-) Alıcı ise söz konusu aracın fiilen kullanımı ile ilgili yıllık …..TL kira bedelini her yılın ….. gününde satıcının ….. Bankası ….Şubesi …… numaralı hesabına yatıracaktır.

4-) Satışı gerçekleştirilen aracın akit tarihine kadar mevcut olan bilumum vergi/ceza ve trafikteki dosyasında tedbir/haciz/ipotek gibi herhangi bir muamelesi var ise bütün bunların izalesi ve ödemeleri satıcıya ait olup, bu tarih itibariyle, olması muhtemel doğabilecek her türlü cezai/maddi ve manevi yaptırımlardan veya sorumluluk gerektirecek her türlü olaydan ve vakalardan alıcı sorumludur.

5-) Otomobil sağlam olarak alınmış olup alıcı tarafından teslim alınana kadar meydana gelecek olan hasar ve zarardan satıcı sorumludur.

6-) Kira bedellerinin alıcı tarafından zamanında ödenmemesi veya satıcının talep ettiği tarihte aracın teslim edilmemesi durumunda ….-TL cezai şart ödenecek ve hakkında yasal yollara başvurulacaktır.

7-) İşbu yedi maddeden oluşan satış sözleşmesi aşağıda imzaları bulunan tanıklar huzurunda …./…../….. tarihinde tanzim ve imza edilmiştir.




SATICI                                                                                ALICI
Adı Soyadı                                                                           Adı Soyadı

İmza                                                                                      İmza  








TANIK                                                                                 TANIK
Adı Soyadı                                                                           Adı Soyadı

İmza                                                                                      İmza  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder