13 Ağustos 2018 Pazartesi

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ (TEDARİK) SÖZLEŞMESİ


İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ (TEDARİK) SÖZLEŞMESİ

Madde 1- Taraflar;

İş bu sözleşme, bir taraftan .............………………………………… adresinde mukim tedarikçi ve/veya üretici (bundan sonra TEDARİKÇİ diye anılacaktır.) …………………………………….. Şirketi ile diğer taraftan ................................................ adresinde mukim …………………………. Şirketi (bundan sonra ŞİRKET diye anılacaktır.) arasında aşağıdaki şartlar dahilinde akdedilmiştir.

Madde 2- Konu;

İşbu sözleşmenin konusu, şirketin, muhtelif adresli ve tedarikçi tarafından öncesinden yazılı onay verilmiş internet sitelerinde nihai tüketiciler için satışa sunulmak üzere tedarikçiden bedeli mukabili ürün satın alması ve tarafların buna ilişkin olarak üstlenmiş oldukları karşılıklı hak ve yükümlülüklerin belirlenmesidir.

Madde 3- Şirketin Hak ve Yükümlülükleri;

3.1. Şirket, tedarikçinin satışı için yazılı onay verdiği internet sitelerinde satılmak üzere tedarikçiden aldığı ürünleri hiçbir surette işbu sözleşmede belirlenen nihai tüketicilere satış amacı dışında kullanamayacağını beyan, kabul ve taahhüt eder.

3.2. Şirket, tedarikçi tarafından yazılı onay verilen internet sitelerinin işbu sözleşme konusu dışında kalan başka bir amaç için kullanımı başta olmak üzere sözleşmedeki herhangi bir hükme aykırılık halinde tedarikçinin yoksun kalınan kar dahil tüm zararını karşılayacağını taahhüt eder.

3.3. Şirket, tedarikçiden edindiği bilgileri sözleşmeye konu olan ve tedarikçinin onay verdiği internet siteleri haricinde kullanmaz. Aksi durumda tedarikçi ürünlere ilişkin bilgi paylaşımını anında kesecek ve şirket hakkında yasal işlem başlatacaktır.

3.4. Şirket, önerdiği ve güvenilirliği taahhüt ettiği internet sitelerine ait tüm detayları tedarikçiye yazılı olarak bildirecektir. şirket, işbu sözleşme konusu ürünleri sadece onay verilen internet sitelerinde nihai tüketicilerin satışına sunulmak üzere ve tüm sorumluluk kendisine ait olacak şekilde satacaktır. Bildirilen internet sitelerine onay verip vermemek tek taraflı olarak tedarikçinin insiyatifindedir. Şirket onay verilen internet sitesi üzerinden nihai tüketicilere satışa sunmak amacıyla tedarikçiden ürün talep ettiği takdirde, ihtiyacı olan ürünlerin marka, model, renk, kod numarası, ölçü, ebat, teslim edilecek adres, adet ve tüm niteliklerini belirleyerek, hangi üründen ne kadar istediği hususundaki siparişini tedarikçiye bildirecektir.

3.5. Tüm siparişlerde nakliye ve sevk masrafları şirkete aittir.


3.6. Tedarikçi tarafından teslim edilecek ürünler teslimat esnasında şirket tarafından kontrol edilecek ve ayıp içeren, kutusu hasar görmüş ya da eksik aksesuarla paketlenmiş ürünler şirket tarafından teslim alınmayacaktır.

3.7. Şirket her türlü ayıbı … (….) gün içerisinde tedarikçiye bildirmekle yükümlüdür.

3.8. Şirketin ayıplı veya kötü hizmeti nedeniyle meydana gelen şikayetlerden ve şikayetlerin neticelerinden ŞİRKET tek başına sorumludur.

Madde 4-Tedarikçinin Hak ve Yükümlülükleri;

4.1.Tedarikçi, şirket tarafından kendisine karşılıklı mutabakat ile belirlenecek şekilde saat 15.00’a kadar bildirilen siparişlerin … (….) iş günü içerisinde, 15:00’ dan sonra bildirilen siparişlerin ise …. (…..) iş günü içerisinde gönderimini sağlamak ile yükümlüdür.

4.2.Nakliye, tedarikçinin anlaşmalı olduğu kargo firması tarafından yapılacaktır. Sipariş konusu ürünler şirketin adresine teslim edilecektir.

4.3.Tedarikçi satışa sunulacak ürünlere ait ürün adı, ürün kodu, marka, kategori, ürün açıklaması, ürün resimleri ve ürüne ait her türlü detay bilgileri şirket ile paylaşacaktır.

4.4.Tedarikçi, işbu sözleşme hükümleri çerçevesinde internet üzerinden satış amacıyla şirkete temin ve teslim edeceği ürünlerin yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre gerekli üretim izinlerinin alınmış, bu hususta yasa ve yönetmeliklerde belirtilen usul ve esasların yerine getirilmiş olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

4.5. Tedarikçi, işbu sözleşme süresince, şirketten gelen sipariş adetleri kadar ürün temin edecek olup, işbu çalışmanın, stok tutulacağı veya ürün depolaması yapılacağı şeklinde yorumlanması mümkün değildir.

4.6. Tedarikçi uhdesinde olmayan ve/veya internet üzerinden satışını istemediği ürünlerin siparişini kısmen veya tamamen reddedebilir, belli adetler için siparişi tedarik edebilir. Bu husus tedarikçinin tek taraflı inisiyatifinde olup şirket baştan bildiği ve kabul ettiği bu durum için hiçbir surette itiraz ve/veya talep ileri süremez.

4.7. Şirketin, sözleşmeye uygun olarak siparişini verdiği ve tedarikçi tarafından sevk edilen ürünleri teslim almaması durumunda tedarikçi, sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebileceği gibi nakliye, stok maliyetleri, tespit ve yargılama masrafları, ürünün aynı tutardan daha düşük bir tutara başkasına satılmak durumunda kalınması durumunda aradaki fark, ürünün belirli bir süre içerisinde başkasına satılamaması halinde ürünün bedeli gibi tazminatların tümünü şirketten talep edebilir.



Madde 5- Tarafların Diğer Hak ve Yükümlülükleri;

5.1.Taraflar işbu sözleşmenin uygulanmasında Cumartesi ve Pazar günlerinin iş günü sayılmadığını bilmekte ve kabul etmektedirler.

5.2.Ürünlerin işbu sözleşmeye uygun olarak şirket tarafından internet sitesine satışı ve/veya nihai tüketici tarafından satın alınmasından sonra ve nihai tüketicinin şartları oluşmuş cayma hakkı süresi sonrasında ortaya çıkacak ayıp/eksiklikler, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde tüketicinin, şirket, internet sitesi ve/veya doğrudan tedarikçiye müracaatın detayı tedarikçi tarafından incelenecektir. Şirket kendisine yapılan veya internet sitesi tarafından iletilen şikayetleri tedarikçiye derhal ve tüm detayları ile birlikte bildirmekle yükümlüdür.

Madde 6- Ödeme;

6.1.Şirket, vermiş olduğu siparişlerin bedelini aynı gün tedarikçinin …………. Bankası ......................... numaralı hesabına işbu sözleşmenin eki olan Ek-1’de yazılı ve sonraki bir tarihte tarafların karşılıklı mutabakatları ile yeniden belirlenebilecek olan ürün bedellerine uygun olarak havale ile ödemekle yükümlüdür. Sipariş bedelinin tamamı tahsil edilmedikçe sipariş işleme alınmayacaktır.

6.2.Tedarikçi siparişleri, irsaliyeli fatura ile şirketin adresine teslim edecektir. şirkete teslim edilen ürünlerin internet sitelerine teslim edilip edilmemesi ve/veya teslim süresi tedarikçinin sorumluluğunda değildir.

Madde 7- Sözleşmenin Süresi ve Fesih;

7.1.İşbu sözleşme imza tarihi olan …/…/…. tarihinde yürürlüğe girer ve tarafların sözleşme ile karşılıklı üstlenmiş oldukları edim ve taahhütlerini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmelerini takiben …/…/… tarihinde kendiliğinden sona erer.

7.2.Tedarikçi, satıcının işbu sözleşmedeki yükümlülüklerine aykırı davranması veya edimlerini gereği gibi ifa etmemesi, eksik ifa etmesi, nihai tüketiciler nezdinde itibarının zedelenmesi ve sair hallerde dilerse … (….) gün önceden yazılı bildirimde bulunmak suretiyle işbu sözleşmeyi tek taraflı ve tazminatsız olarak feshetmek hakkını haizdir.

7.3.Her ne şekilde fesih olursa olsun, fesih tarihine kadar doğmuş alacaklar üzerinde tarafların hakları saklıdır. Fesih tarihine kadar verilmiş olan siparişlere ilişkin olarak tarafların yükümlülükleri devam eder.

7.4. Tedarikçinin işbu sözleşme ile kendisine tanınan hakları bilerek veya itiraz etmeyerek kullanmaması, ileride o hakları kullanmayacağı anlamına gelmez ve şirket, tedarikçinin daha evvel bu hakları kullanmadığını ileri süremez.

7.5.Sözleşmenin imzalandığı tarihte mevcut olmayan veya öngörülmeyen, tarafların kontrolleri dışında gelişen, ortaya çıkmasıyla taraflardan birinin ya da her ikisinin de sözleşme ile yüklendikleri borç ve sorumluluklarını kısmen ya da tamamen yerine getirmelerini ya da bunları zamanında yerine getirmelerini olanaksızlaştıran durumlar, mücbir sebep (Doğal afet, savaş, terör, ayaklanma, değişen mevzuat hükümleri, el koyma veya grev, lokavt, üretim ve iletişim tesislerinde önemli ölçüde arıza vb.) olarak kabul edilecektir. Mücbir sebeple karşılaşan taraf, diğer tarafa söz konusu durumu derhal ve yazılı olarak bildirecektir.  

Madde 8- Gizlilik;

Taraflar işbu sözleşmenin ifası kapsamında birbirleri hakkında öğrenecekleri her türlü gizli bilgiyi yasal bir zorunluluk olmadıkça üçüncü kişilere açıklamamayı ve istihdam ettikleri kişilerin de bu hususa uymalarının sağlanması için gerekli önlemleri almayı kabul ve taahhüt ederler.

Madde 9 -Tebligat;

Tarafların işbu sözleşmenin başında belirttikleri adresleri tebligata elverişli adresleri olup herhangi bir değişiklik karşı tarafa yazılı olarak bildirilmemiş bulundukça bu adreslere yöneltilecek tebligatlar hukuken geçerli addolunacaktır.

Madde 10- Uyuşmazlık Durumunda Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri;

İşbu sözleşmenin uygulanmasından kaynaklanan uyuşmazlık halinde, uyuşmazlığın çözüm yeri ….. Mahkemeleri ve İcra Daireleridir.


10 (on) maddeden ibaret işbu sözleşme ve ek(ler)i … (…) asıl nüsha halinde tanzim edilerek ……/……/………… tarihinde imzalanmış ve aynı tarihte yürürlüğe girmiştir.



Ek-1: Ürün Bedelleri



                   TEDARİKÇİ                                                                 ŞİRKET     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder