13 Ağustos 2018 Pazartesi

İPOTEKLİ ALACAĞIN TEMLİKİ SÖZLEŞMESİ


                       İPOTEKLİ ALACAĞIN TEMLİKİ SÖZLEŞMESİ

1-) SÖZLEŞMENİN TARAFLARI 
Bir tarafta, (...............Temlik Edenin adı soyadı/adresi) (sözleşmede “Temlik Eden” olarak geçecektir) ile diğer tarafta (..................Temlik Alanın adı soyadı/adresi) (sözleşmede “Temlik Alan” olarak geçecektir.) arasında aşağıdaki şartlarla bir İpoteğin Temliği Sözleşmesi imzalanmıştır.

2-) SÖZLEŞMENİN KONUSU
Temlik alan, temlik eden ile aralarında imzalanmış …/…/… tarihli ipoteğin temliki sözleşmesi çerçevesinde ….TL. tutarındaki alacağın tamamını ödemek suretiyle ve bütün borçlarının teminatını teşkil  etmek üzere 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 183. maddesi ve devamı hükümleri gereğince tapunun …. ada … parsel deki taşınmazın ipoteğini devralmıştır.

3-) TEMLİK EDENİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Temlik Eden, iş bu temlik sözleşmesinin imzalandığı tarihte  belirtilen tutar kadar doğmuş ve doğacak alacağı  bulunduğunu, alacağın varlığına ilişkin tüm belgeleri Temlik Alan’a  ibraz edeceğini ve bu alacakların daha önce hiçbir gerçek ve/veya tüzel kişiye devir ve temlik edilmediğini, temlik alan ile arasındaki temlik edilen ipotekli alacakların  kaynağını teşkil eden sözleşmenin herhangi bir sebeple sona ermesi veya sözleşmenin uygulanmasını olumsuz yönde etkileyen  bir vakanın gerçekleşmesi halinde bu hususları derhal Temlik Alan’a bildireceğini, beyan, kabul ve taahhüt eder.

3-) TEMLİK ALANIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Temlik Alan, yapılan ödemelerin izlenmesi için gerekli her türlü belge, hesap ve kayıtları incelemeye ve Temlik edilen ipotekli taşınmaza ilişkin alacağı/alacakları takibe, talep, tahsil ve ahzu kabza yetkilidir. Temlik Alan, alacakla ilgili işlemlerin yürütülmesi konusunda  doğacak sıkıntılardan sorumlu değildir.

Taraflar işbu Temlik Sözleşmesi gereğince yapılacak ödemelerin ifa yerinin (…….)  olması konusunda mutabık kalmışlardır.

4-) TEBLİGAT ADRESİ

Tarafların Tebliğe esas ikametgah adresleri yukarıda belirtilmiş olup, değişiklik diğer tarafa noter kanalıyla bildirilmediği takdirde bu adreslere yapılan tebligat geçerli ve tebliğ edilmiş sayılacaktır.

5- ) UYUŞMAZLIKLARDA YETKİLİ MAHKEME VE İCRA DAİRESİ;
Doğacak uyuşmazlıklarda; yetkili ve görevli mahkeme 6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu hükümlerine göre belirlenir.[1]


İşbu sözleşme taraflar arasında .../.../... tarihinde imzalanmış olup iki nüshadır.

TEMLİK EDEN                                                                  TEMLİK ALAN                  
Adı Soyadı                                                                            Adı Soyadı
İmza                                                                                      İmza



Tacirler veya kamu tüzel kişileri, aralarında doğmuş veya doğabilecek bir uyuşmazlık hakkında, bir veya birden fazla mahkemeyi sözleşmeyle yetkili kılabilirler. Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça dava sadece sözleşmeyle belirlenen bu mahkemelerde açılır (6100 S. K. m. 17).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder