13 Ağustos 2018 Pazartesi

İŞ SÖZLEŞMESİNİN DEVRİ SÖZLEŞMESİ


İŞ SÖZLEŞMESİNİN DEVRİ SÖZLEŞMESİ



Madde 1- Bir tarafta ……. …… ………… ………. adresinde faaliyet gösteren …….. firması ile …….. ……….. ……… ……… …… adresinde faaliyet gösteren ……….. firması arasında aşağıda yazılı şartlar çerçevesinde bir iş sözleşmesinin devri sözleşmesi yapılmıştır.

Bu sözleşme de .................. firması “Devreden” ............... ise “Devralan” kısa adları ile gösterilmişlerdir.


Madde 2- İş hukuku mevzuatı ve uygulaması bakımından, geçmişe yönelik ve/veya ileride doğabilecek herhangi bir yanlış anlaşılmayı ve/veya hatayı ve/veya uyuşmazlığı önlemek amacıyla …….. ……….. ("Personel") hak ve menfaatlerinin korunmasını sağlamak ve mevcut haklarının tespiti ile teminat altına alınması amacıyla, Personel'in Devreden Nezdinde sürdürdüğü işinin ve iş sözleşmesinin Devralan'a devri hususunda, Devreden, Devralan ve Personel ("Taraflar"), aşağıda belirtilen konularda rıza ve onaylarını işbu sözleşme ile beyan ve kabul ederler.


Madde 3- Personel'in Devreden nezdinde, aralarında yazılı olarak akdedilmiş bulunan iş sözleşmesine istinaden çalışmaya başladığı tarih --/--/---- gündür. Bu sözleşme ile Taraflar, iş sözleşmesinin ve ilgili Devralan'a devredilmesine rağmen, Devralan ile Personel arasında akdedilen iş sözleşmesinin başlangıç tarihinin, Devreden bünyesinde çalışmaya başladığı --/--/---- tarihi olduğu konusunda anlaştıklarını beyan ve kabul ederler.


Madde 4- Personel'in Devreden Nezdinde, iş sözleşmesinin devamı süresince sahip olduğu unvanı "…………." dır. Devir günü itibariyle Personel'in burada belirtilen unvanı ile Devralan nezdinde görev yapacağı konusunda taraflar anlaşmışlardır.


Madde 5- Personel'in, işin ve iş sözleşmesinin Devralan'a devredildiği tarih olan --/--/---- tarihi itibariyle hak kazandığı halde kullanamadığı yıllık ücretli izin günleri
--/--/---- tarihinden itibaren kullanılabilecektir.


Madde 6- Personel'in, 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yasal mevzuat uyarınca, devir tarihi itibari ile görevi sona erdirilmediğinden, devir nedeniyle Personel kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanamaz. Buna karşılık, Deveden ve Devralan, Personel'in ücrete ve ücrete bağlı olarak kazandığı tüm hakları ile kıdeme bağlı olarak elde etmiş olduğu tüm haklarının teminat altına alındığını beyan ve taahhüt eder. Şöyle ki; Personel'in işe giriş tarihinden, işin ve iş sözleşmesinin devir tarihi olan --/--/---- tarihine kadar geçen süre bakımından Devreden, 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yasal mevzuat uyarınca iki (2) yıl boyunca Devralan ile birlikte sorumlu olacaktır.


Madde 7- Personel, işbu sözleşme ile herhangi bir hak kaybına uğramadığını ve işin ve iş sözleşmesinin devrine onay verdiğini, bundan böyle yasal işvereni olarak Devralan şirketi kabul edeceğini, tüm yükümlülüklerini aynen yerine getireceğini kabul ve beyan eder.


Madde 8 - Uyuşmazlık halinde … Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.


Madde 9- İşbu dokuz (9) madde ve iki (2) sayfadan oluşan sözleşme --/--/---- tarihinde tanzim edilmiş ve taraflarca okunup imzalanmıştır.


            


                 …….firması                                                           …… firması
                        İmza                                                                          İmza  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder