11 Aralık 2023 Pazartesi

SIRA CETVELİNE İTİRAZ DAVASI DİLEKÇE ÖRNEĞİ

SIRA CETVELİNE İTİRAZ

REHİN ALACAKLISININ ÖNCELİKLİ OLMASI

Sıra cetveline itiraz dilekçe örneği

NÖBETÇİ İCRA HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ'NE

İCRA DOSYA NO : ... İcra İflas Dairesi …İflas Esas

DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALI :

KONU : ... İcra İflas Dairesi … İflas Esas sayılı dosyasının sıra cetveline itirazlarımızın sunulması hk.

AÇIKLAMALAR :

1-) … tarihinde müvekkil adına rehin konulmuş … Ltd. Şti. Adına kayıtlı … plakalı araç … tarihinde … plaka no olarak değiştirilmiş ve … tarihinde rehinli olarak ihale ile satışı yapılarak …isimli şahsa satılmıştır. Plaka değişikliğini gösterir belge dilekçe ekimizde sunulmuştur.

2-) İflas dairesi aracın satışını gerçekleştirirken bahse konu rehinimiz bulunmasına rağmen tarafımıza rehin alacaklısı olarak rehinin devam edip etmediğinin bildirilmesini talep etmemiştir.

3-) Müvekkilim rehin alacaklısı olarak öncelikli alacağa sahip olmasına rağmen satış ilanı ve kıymet takdiri tarafımıza tebliğ edilmemiştir.

4-) Bunların dışında İİK'na göre rehinli alacaklar imtiyazlı oldukları için diğer tüm alacaklardan önce gelmektedir ve imtiyazlı alacak ödenmeden diğer alacaklılar arasında paylaştırılamaz. Fakat ilgili icra müdürlüğü, alacağımızı rehinle teminat altına alınmış imtiyazlı alacak olmasına rağmen müvekkil şirketi sıra cetveline dahi eklememiştir.

5-) Rehinli alacaklar imtiyazlı oldukları için satıştan elde edilen miktarın rehin alacaklısına ödenmesi gerekmektedir.

HUKUKİ NEDENLER : İİK ve ilgili yasal mevzuat

HUKUKİ DELİLLER : Sıra cetveli, ... İcra İflas Dairesi … İflas sayılı dosyası ve her türlü yasal delil

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan sebeplerle Adana 5. İcra Müdürlüğü 2016/9239 E. Sayılı dosyasında icra memurunun haciz yapılamayacağına dair şikayetimizin kabulüne, kararın düzeltilmesine karar verilmesini talep ederiz.

Davacı Vekili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder