5 Ocak 2024 Cuma

UYARMA CEZASINA İTİRAZ DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Disiplin amirliği tarafından verilen uyarma cezasına itiraz

 

ADALET BAKANLIĞI DİSİPLİN KURULU’NA

GÖNDERİLMEK ÜZERE

… KAPALI İNFAZ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ’NE

          

KARAR NO             : …

 İTİRAZ EDEN         : …

 SİCİL NO                  : …

 KONU                       : T.C. Adalet Bakanlığı … Kadın Kapalı İnfaz Kurumu Müdürlüğü   Disiplin Amirliği tarafından hakkımda verilen … sayılı uyarma cezasına karşı itirazlarımın sunulmasıdır.

AÇIKLAMALAR

… Kadın Kapalı İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Amirliği tarafından hakkımda UYARMA cezası verilmiştir. Hakkımda verilmiş olan bu ceza usul ve yasalara aykırı olarak verilmiş olup bu cezanın kaldırılması gerekmektedir. Şöyle ki:

Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü’nün … tarih ve … sayılı yazıları doğrultusunda vardiya sorumluları ve vardiya revir sorumlularına … tarihinde hükümlü ve tutuklulara ilaç verilmesi hususlarını içerir talimat yazılmıştır. Bu talimat söz konusu olayın olduğu günden bir gün önce, ancak Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü’nün yazısından yaklaşık bir buçuk yıl sonra tarafımıza imzalatılmıştır.

Olay günü saat 17:30 – 08:30 saatleri arasında B1 – B2 – B3 – B4 koğuşlarında görevliydim. Gece nöbetlerinde saat 18:00 da kalp tansiyon ve şeker ilaçları, saat 20:00 da günlük ilaçlar ve saat 22:00 da anti depresan ilaçları dağıtılmaktadır. Olay günü bu ilaçların dağıtımı eksiksiz olarak yapılmıştır. Oruç tutan mahkumların saat 18:00 da verilmesi gereken kalp tansiyon ve şeker ilaçları iftar dolayısı ile saat 20:30 ila 21:00 saatleri arasında verilmiştir. Şikayetçi …, olay saatinde benim görevli olmadığım C2 koğuşunda kalmaktadır. C2 koğuş görevlisi … saat 02:00 saatinde Şikayetçi …’e insülin ilacını alıp almayacağını sorduğunu, koğuş arkadaşlarının da tutuklunun uyuduğunu söylediğini savunmasında belirtmiştir. …, hem şikayetçinin de bulunduğu C2 koğuşunun sorumlusu hem de yedek vardiya sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Şikayetçi …’ün ilacı istediğini söylediği saatlerde ben B Blokta idim. O sırada C blokta olması gereken kişi görev paylaşımımız gereği …’di. Ben vardiya başmemuru …’in talimatı ile saat 03:30 ile 04:00 arasında yani şikayetçinin ilaçlarını istediğini iddia ettiği saatten sonra C bloğa geçtim. Bu saatten sonra ise hiçbir mahkumun ilaç talebi olmadı. Kaldı ki B blok ile C blok arası birbirinden oldukça uzak olup mahkumların, personeli çağırmak için kullandıkları zil olay günü bozulmuş ve teknik personelin ihmali sonucu zil tamir edilmemiştir.

Şikayetçinin koğuş arkadaşları …, … ve …dan alınan ifadelerde zilin bozuk olması dolayısıyla şikayetçinin mecburen kapıya vurarak personeli çağırdığı ancak koğuştakilerin rahatsız olmaması için de sert bir şekilde kapıya vurmadığı hususları yer almaktadır. Ayrıca şikayetçinin ifadesi ile koğuş arkadaşlarının ifadesi çelişmektedir. Şikayetçi verdiği ifadede olay gecesi saat 02:00 ile 03:30 arasında kalp tansiyon ilacı ile insülin iğnesinin verilmesi için kapıya vurduğunu belirtmiştir. Ancak koğuş arkadaşlarından alınan ifadelerde saat 02:00 da sahur için uyandığı, şikayetçinin kapıya vurmadan saat 03:00 a kadar beklediği saat 03:00 dan sonra kapıya koğuştakilerin rahatsız olmaması için yavaş bir şekilde vurduğu beyan edilmiştir.

Vardiya revir sorumlusunun cezaevinde bulunan 13 koğuşun kalp tansiyon ve şeker, günlük ilaçlar ve anti depresan ilaçlarının dağıtması aynı zamanda koğuş nöbeti yazılması ve hasta çıkarsa hastaneye gitmesi veya nöbette mahkum gelirse nöbette mahkum alınma işlemleri ile ilgilenmesi adil değildir ve bir kişinin bu kadar işi yapması mümkün değildir.

Kararda oruç tutan hükümlü ve tutukluların alması gereken ilaçların hala poşette bulunduğu belirtilmiş ve bundan beni sorumlu tutmuşlardır.  Halbu ki oruç tutan hükümlü ve tutukluların alması gereken ilaçları alıp almayacakları sorulduklarında bazı günler oruç tutmadıkları için ilaçlarını almayacaklarını belirttikleri için sabah ilaç poşetlerinde de ilaçların olması gayet normaldir.

Ayrıca olay günü ve olay günü öncesinde ben dahil hiçbir görevliye oruç tutan hükümlü ve tutuklular için gece saat 02:00 – 03:30 arasında ilaçların verilmesi konusunda yazılı bir talimat verilmemiştir. İlaçların dağıtımı ile ilgili ilk yazılı talimat … tarihinde tarafımıza imzalatılmış olup oruç tutan tutuklular ile ilgili gece saat 02:00 – 03:30 arasında ilaçların verilmesi konusundaki yazılı talimat … tarihinde, yani olaydan bir gün sonra tarafımıza bildirilmiş ve imzalatılmıştır. Yani ben tarafıma yazılı olarak talimat ile bildirilmeyen bir olay için UYARMA cezası almış bulunuyorum. Olay günü tarafıma oruç tutan mahkumların ilaçlarının dağıtılması ile ilgili hiçbir talimat verilmemiştir. Yani olay günü görev tanımım içinde resmi olarak saat 02:00 ile 03:30 arasında mahkumlara ilaç dağıtmak yoktur.

         Olayla ilgili olarak, 4 asil ve 4 yedek revir sorumlusu bulunmasına rağmen sadece birinci vardiyanın yedek revir sorumlusu … ve şikayetçinin koğuş arkadaşlarının ifadelerine dayanılarak hüküm verilmiştir. Yeterli soruşturma ve inceleme yapılmadan verilen bu karar her yönü ile usul ve yasaya aykırıdır.

SONUÇ         : Yukarıda ayrıntılı şekilde izah ettiğim üzere hakkımda verilen UYARMA cezası her yönü ile usul ve yasaya aykırı olup verilen bu cezanın kaldırılmasını arz ve talep ederim. …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder